Kezdőlap Érdekes történetek Rejtély a 66-os széken

Rejtély a 66-os széken

Ránéztem az órámra. 15:12 volt. Még három perc volt vissza vonatindulásig. Keresztbe rakott lábamat próbáltam úgy igazítani, hogy lehetőleg semmihez se érjen hozzá a hófehér tornacipőm orra. Egy hete vettem és eddig még senki nem lépett rá. Isten ments, hogy most induljon be a lefelé menő spirál azzal, hogy véletlenül hozzányomom a kis fali fémkukához, ami szokás szerint megkövesedett rágógumikkal van kidekorálva. Hát igen, vannak dolgok, amik sohasem változnak.  

 Kinéztem az ablakon. A peronon egy biztonsági őr egyenruhás fiatal férfi csapta a szelet egy meghökkentően vörös hajú nőnek, aki minimum egy tizessel több volt nála. De inkább hússzal. Az erősen látványos frizura tulajdonosa a jobb kezében egy felmosófát tartott, miközben az ujjaira akasztott üres vödröt lazán, szinte már elegánsan lóbálta előre-hátra. Harsányan fel-felkacagott, és szabad kezével időnként finoman meglökte a férfi vállát. A flörtnek ez a cseppet sem visszafogott formája teljesen lekötötte minden figyelmemet.  

 Ingyen szórakozásomat hirtelen szakította félbe az indulást jelző sípszó. Lassan, vontatottan elindultunk. Egyre távolodtunk a pályaudvartól, én pedig fél szemmel figyeltem az ablak mellett elhaladó fákat, miközben azt számolgattam magamban, hogy ha nyernék a kaparós sorsjegyen ötmilliót, akkor mire költeném. Amikor ezzel elkészültem (ma még csak háromszor számoltam ki), kicsit szétnéztem a fülkében, aminek az elkövetkező két órában talán én leszek az egyedüli birtokosa, tulajdonosa, lakója. Kopott, vörös bársonyülések, vidéki városokat ábrázoló idejétmúlt fotók, és kosztól megbarnult, homályos ablaküveg szomorú látványa próbálta a kedvemet szegni.

De nem tudta, mert klassz napom volt. Stabilnak és megingathatatlannak éreztem magamat. Ebben az önbizalomteljes állapotomban fürdőztem épp, amikor nyílt a fülke ajtaja és egy újabb utas érkezett.  

  Bizonytalanul lépett be a fülledt kis kabinba. Az orra alatt mormogva rám köszönt, vagy legalábbis valami hasonló. Tulajdonképp nem is értettem, mit mondott, de kizárásos alapon üdvözlésnek vettem és viszonoztam egy szintén nem túl hangos „helló”-val. Ő hátat fordított nekem és egy majdnem fél percen át tartó kínos ráncigálás után, végül sikerült behúznia maga mögött a tolóajtót. Eleget téve ennek a kihívásnak, rövid hezitálás után a 66-os székre esett a választása. Odament és leült, pont velem szemben. Nem akartam túl feltűnően bámulni, de azért valahogy megoldottam, hogy ablakon való kinézegetésnek álcázva, lopva egy-egy pillantást vessek útitársamra.  

  45 év körüli, jelentéktelen kisugárzású férfi volt, felejthető arcvonásokkal. Ha egy fotón látom, azt mondtam volna róla, hogy véleményem szerint nem gyakran hívhatja fel magára más emberek figyelmét. Azonban, így élőben egészen más volt a helyzet, merthogy ami a megjelenése többi részét illette… Na, az aztán vad volt! 

  Feltűnő, drága öltönyt viselt, ami egyáltalán nem illett hozzá. A csuklóján díszelgő luxus karóra szintén teljesen idegennek hatott rajta. Egy különleges, barna bőrből készült, minőségi utazótáskát szorongatott és az ujjaival türelmetlenül dobolt a tetején, miközben a tekintete ide-oda cikázott a fülke berendezésén. Időnként idegesen kapargatta az ablak elé rögzített, agyonkarcolt kis műanyag asztalka felszínét. Lenéztem, és akkor láttam meg, mi van a lábán: egy pár koszos, elnyűtt, lyukas orrú sportcipő, szakadozott fűzővel, félig leváló talppal. 

  Felmérve a helyzetet, jobb lábamat – ami eddig keresztbe volt téve a másikon – óvatosan letettem a talajra. Úgy gondoltam jobb, ha szükség esetén hirtelen talpra tudok ugrani. Minden eshetőségre felkészültem. Éber voltam. 

  Amikor a vonat megállt, ő hirtelen felpattant és kirohant a fülkéből. Nem jött vissza többet. Ez meg ki lehetett? És mitől volt ilyen ideges?  

Folytatás következik holnap… 

Még több érdekes történet itt.

Legolvasottabbak

Napi jóslat 2019.08.22

Ma pontosan dolgozunk, eredményesen látjuk el a munkánkat. Még az aprólékos teendőkhöz is nagyobb kedvünk lehet. Lássunk hozzá a teendőkhöz, amelyekhez máskor semmi hangulatunk...

Napi jóslat 2019.08.21

Ma amint vetsz, úgy aratsz. Ha őszinte, becsületes eszközöket használsz, elismernek és megfelelően honorálnak. Ha kétes eszközök, fondorlatok bővítik a repertoárodat, akkor kudarcba fullad...

Hogyan került vissza, ha eltemettük?

1 pár gumicsizma.  Megvan.  3 db porcelán angyalka.  Megvan.  1 db csipkés napernyő.  Megvan, de... Ennek nem itt kéne lennie!  Hát akkor?  Emlékszel?...

Meglepetés vagy hallucináció?

Kész vagyok mama!  Ó, de csodaszép lettél Julie! Ebben a ruhában úgy festesz, mint egy igazi hercegnő!  Köszönöm, mami!  Akkor? Jöhet a meglepetés?  ...

Napi jóslat 2019.08.20

Csodálatos napod lesz, sok örömmel, életteli lehetőségekkel. Ha van gyermeked ma örömet fog adni és a párod is meglátja benned a nőt. Mai napon...