Kezdőlap Párkapcsolat Minden amit tudnod kell az egészséges párkapcsolatról

Minden amit tudnod kell az egészséges párkapcsolatról

Egy párkapcsolatban nem azt kell érezned, hogy a szabadságodat vesztetted el. Nem azt kell érezned, hogy csapdába estél, hogy valaki elvette a szociális életedet és hogy most már mindennek meg kell változnia amiatt az életedben, mert te elkezdtél valakivel találkozgatni.

Az egyetlen dolog, ami megváltozott, az a kapcsolati státuszod. Ugyanúgy kell, hogy legyenek barátaid, karriered, hobbid, vagy egyáltalán életed a kapcsolatodon kívül is. Nem kell feláldoznod semmit sem, amit amúgy imádsz csinálni és hozzájárul a személyiségedhez. Természetesen kivéve a pasizgatás, vagy emellett való randizgatás, de hidd el, ez a cikk azoknak íródott, akik ezt csinálják. Mindennek meg kell, hogy legyen a helye továbbra a szívedben, ami számít neked.

Ha a választottad hozzád való, hidd el, hogy el fog engedni a barátaiddal is lógni egy kicsit a hétvégeken. Nem fog bűntudatot okozni neked azzal, hogy maga mellett marasztal, mert csak és kizárólag magának akar. Nem lesz mérges, féltékeny, vagy bizalmatlan azért mert nélküle hagyod el a házat – kivéve, ha okot adsz erre, de ahogy fentebb is említettem, ez a cikk nem azoknak íródott, akik ezt csinálják. Nem fogja tőled elvárni, hogy ne tartsd a kapcsolatot azokkal a barátaiddal, akikkel évek óta ismeritek egymást, mitha valami versengés lenne ő közötte és a barátaid között.

Ha a választottad a megfelelő személy, bátorítani fog abban, hogy fejlődj a karrieredben. Nem lesz azért mérges, ha bent kell maradnod néha a munkahelyeden, hogy megcsinálj egy nagyobb feladatot, csak mert azt az időt is együtt tölthettétek volna. Nem fog megpróbálni meggyőzni arról, hogy add fel az álmaidat, mert úgyse fog össze jönni és csak időpocsékolás. Nem fogja benned azt az érzést kelteni, hogy választanod kell a kapcsolatod és a munkád között. 

Ha a választottad a megfelelő személy, bátorítani fog abban, hogy azt viseld, amit csak akarsz. Azt fogja akarni, hogy te a legszebbnek érezd magad és a legkényelmesebben. Nem fog rejtett megjegyzéseket tenni a kinézeted illetően. És nem fog megvádolni azzal, hogy kelletni akarod magad másoknak, amikor úgy érzed, egy feszülős farmerban, vagy egy lenge blúzban akarsz lenni. Az égvilágon semmivel kapcsolatban sem fog leszólni, bármit is akarj csináni a testeddel.

Ha a választottad a megfelelő személy, nem fog arra kérni, hogy válassz közötte, vagy valaki más, akár valami más között, akit / amit szeretsz. Nem fog arra kérni, hogy áldozatot hozz annak bizonyítására, hogy mennyire szereted őt. Nem fogja elvárni tőled azt, hogy az egész világ körülötte forogjon és állandóan azt csináljátok, amit ő akar és az semmit sem jelent, hogy te mit akarsz.

Nem kell az összes szabadidődet csak vele töltened, mert kapcsolatban vagytok. Ugyanúgy lennie kell másokkal, vagy valami totál más dologgal eltöltött szabadidődnek is, amikor nem találkoztok, vagy nem annyit találkoztok. Ugyanúgy kell, hogy legyenek saját álmaid és bizonyos saját, személyes céljaid. Ugyanúgy gondolnod kell saját magadra is. 

Egy egészséges párkapcsolatnak határai, nem pedig börtön rácsai vannak. Nem kell engedélyt kérned arra, hogy egyedül is elhagyd a házat. Nem kell engedélyt kérned arra, hogy a barátaiddal találkozz. A társadnak kell lennie, nem a főnöködnek, vagy a vezetődnek. 

Egy párkapcsolattól bővülnie kell a világodnak, nem leszűkülnie, szóval ne veszítsd el a függetlenségedet, amikor párkapcsolatba kerülsz. Ne veszítsd el a barátaidat. Ne veszítsd el a vágyaidat. Ne veszítsd el önmagad!

Ne harcolj a párkapcsolatodért című cikkünket itt elolvashatod.

Olvass még többet a párkapcsolatokról.

Fotó freestocks.org

#követem

Legolvasottabbak

Ne ragadj le amellett, aki nem tesz igazán boldoggá

Egyáltalán miért csinálunk ilyet? Találkozunk valakivel, félig-meddig érdeklődünk iránta, információkat cserélünk; néha találkozgatunk még. Még mindig egy kicsit úgy érezzük magunkat az egésszel kapcsolatban: “ehh,...

Soha nem késő újrakezdeni

Megnyomni a szünet gombot és fellélegezni. Aztán újrakezdeni. Nem kell elveszned a véletlenszerű forgatagban, bele ragadnod a hibákba, vagy a félelmekbe és a szorongásokba. Nem...

Ezen a 10 módon keresztül szeretheted meg testi adottságaidat – még akkor is, ha ez hihetetlenül hangzik

“Minden jobb lesz akkor, ha lefogyok 10 kilót.” “Többen szeretnének, ha alacsonyabb lennék.” “Nem tetszem neki, mert kövér vagyok.” Voltak ilyen gondolataid? Mindig könnyebb azt gondolni, hogy a...

9 olyan szokás, ami komplett megállít abban, hogy megvalósítsd az álmaidat

Megakadályoz néhány szokásod attól, hogy egy ragyogó jövő elé nézz? Sikeresnek lenni és elbukni is ugyanúgy egy fokozatos folyamat eredménye. A szokások pedig, amiket idővel...

10 egyszerű módja, hogyan találd meg az igazi szerelmet, miközben fenntartod a magas mércét is

Miért fut zátonyra minden párkapcsolatod? Mi taszítja el a férfiakat? Talán a szerelemmel kapcsolatos elvárásaid túl magasak lennének… vagy túl alacsonyak? Hogyan ismerheted fel...