Kezdőlap Párkapcsolat Minden amit tudnod kell az egészséges párkapcsolatról

Minden amit tudnod kell az egészséges párkapcsolatról

Egy párkapcsolatban nem azt kell érezned, hogy a szabadságodat vesztetted el. Nem azt kell érezned, hogy csapdába estél, hogy valaki elvette a szociális életedet és hogy most már mindennek meg kell változnia amiatt az életedben, mert te elkezdtél valakivel találkozgatni.

Az egyetlen dolog, ami megváltozott, az a kapcsolati státuszod. Ugyanúgy kell, hogy legyenek barátaid, karriered, hobbid, vagy egyáltalán életed a kapcsolatodon kívül is. Nem kell feláldoznod semmit sem, amit amúgy imádsz csinálni és hozzájárul a személyiségedhez. Természetesen kivéve a pasizgatás, vagy emellett való randizgatás, de hidd el, ez a cikk azoknak íródott, akik ezt csinálják. Mindennek meg kell, hogy legyen a helye továbbra a szívedben, ami számít neked.

Ha a választottad hozzád való, hidd el, hogy el fog engedni a barátaiddal is lógni egy kicsit a hétvégeken. Nem fog bűntudatot okozni neked azzal, hogy maga mellett marasztal, mert csak és kizárólag magának akar. Nem lesz mérges, féltékeny, vagy bizalmatlan azért mert nélküle hagyod el a házat – kivéve, ha okot adsz erre, de ahogy fentebb is említettem, ez a cikk nem azoknak íródott, akik ezt csinálják. Nem fogja tőled elvárni, hogy ne tartsd a kapcsolatot azokkal a barátaiddal, akikkel évek óta ismeritek egymást, mitha valami versengés lenne ő közötte és a barátaid között.

Ha a választottad a megfelelő személy, bátorítani fog abban, hogy fejlődj a karrieredben. Nem lesz azért mérges, ha bent kell maradnod néha a munkahelyeden, hogy megcsinálj egy nagyobb feladatot, csak mert azt az időt is együtt tölthettétek volna. Nem fog megpróbálni meggyőzni arról, hogy add fel az álmaidat, mert úgyse fog össze jönni és csak időpocsékolás. Nem fogja benned azt az érzést kelteni, hogy választanod kell a kapcsolatod és a munkád között. 

Ha a választottad a megfelelő személy, bátorítani fog abban, hogy azt viseld, amit csak akarsz. Azt fogja akarni, hogy te a legszebbnek érezd magad és a legkényelmesebben. Nem fog rejtett megjegyzéseket tenni a kinézeted illetően. És nem fog megvádolni azzal, hogy kelletni akarod magad másoknak, amikor úgy érzed, egy feszülős farmerban, vagy egy lenge blúzban akarsz lenni. Az égvilágon semmivel kapcsolatban sem fog leszólni, bármit is akarj csináni a testeddel.

Ha a választottad a megfelelő személy, nem fog arra kérni, hogy válassz közötte, vagy valaki más, akár valami más között, akit / amit szeretsz. Nem fog arra kérni, hogy áldozatot hozz annak bizonyítására, hogy mennyire szereted őt. Nem fogja elvárni tőled azt, hogy az egész világ körülötte forogjon és állandóan azt csináljátok, amit ő akar és az semmit sem jelent, hogy te mit akarsz.

Nem kell az összes szabadidődet csak vele töltened, mert kapcsolatban vagytok. Ugyanúgy lennie kell másokkal, vagy valami totál más dologgal eltöltött szabadidődnek is, amikor nem találkoztok, vagy nem annyit találkoztok. Ugyanúgy kell, hogy legyenek saját álmaid és bizonyos saját, személyes céljaid. Ugyanúgy gondolnod kell saját magadra is. 

Egy egészséges párkapcsolatnak határai, nem pedig börtön rácsai vannak. Nem kell engedélyt kérned arra, hogy egyedül is elhagyd a házat. Nem kell engedélyt kérned arra, hogy a barátaiddal találkozz. A társadnak kell lennie, nem a főnöködnek, vagy a vezetődnek. 

Egy párkapcsolattól bővülnie kell a világodnak, nem leszűkülnie, szóval ne veszítsd el a függetlenségedet, amikor párkapcsolatba kerülsz. Ne veszítsd el a barátaidat. Ne veszítsd el a vágyaidat. Ne veszítsd el önmagad!

Ne harcolj a párkapcsolatodért című cikkünket itt elolvashatod.

Olvass még többet a párkapcsolatokról.

Fotó freestocks.org

#követem

Legolvasottabbak

Stílusos megoldások, avagy minden alkalom tökéletes a trendi megjelenésre!

A divat változó, sokszínű, azonban egyes alapdaraboknak és kiegészítőknek hála nincs az az esemény, vagy helyzet, ami kihívást jelenthetne, már ami a maximálisan stílusos...

Mi az a 6 ok, ami miatt nem találsz rá a szerelemre?

Annak, hogy egy bizonyos ideig egyedülállóak vagyunk, megvan a maga előnye. Ilyenkor lehet a legjobban fejlődni, kiteljesedni és megtalálni saját magunkat még annak ellenére...

50 legjobb “Jó reggelt” üzenet, hogy megmosolyogtasd

Szóval végre sikerült lekerülnöd a társkereső alkalmazásokról, és most egy kicsit mélyebben megismerkedsz azzal a különleges valakivel. Egy remek "Jó reggelt" szöveg segíthet fenntartani...

Kit szeretnél – kire van igazán szükséged egy párkapcsolatban? Horoszkópod elárulja

Kire van szükséged egy kapcsolatban? Horoszkópod elárulja KOS Ki az, akit te szeretnél: valakit, aki hajlamos időnként igazán erős lenni és alkalmazkodik a vágyaidhoz különösebb noszogatás...

Emlékeztetőül, az erős nőknek is joguk van néha elfáradni

Talán ez megdöbbentő, de vedd tudomásul, hogy az erős nőknek is joga van néha elesni. Whoaa tudom, mire gondolsz. Te vagy a stabil pont; az,...