Kezdőlap Párkapcsolat Ne harcolj a párkapcsolatodért!

Ne harcolj a párkapcsolatodért!

Azok az emberek, akik azt tanácsolják, harcolj a párkapcsolatodért, rossz ötletet adtak.

Természetesen, ha a legjobb barátja vagy a párodnak, tisztelitek egymást és ugyanaz a jövőről alkotott képetek is, és egyébként meg úgy kezelitek egymást, mint egy szerelmespár, persze, hogy harcolj érte. Akkor meg kell próbálni mindenáron újraépíteni, bármi is tört össze.

Dugjátok össze a fejeteket és találjatok kompromisszumokat, amik továbbra is összetartják a kapcsolatotokat.

De ha már a kezdetektől fogva sem vagy boldog a kapcsolatban, ha már eleve tiszteletlenül bánt veled a párod, vagy ha amúgy sem közösek a céljaitok és mondjuk nem is nagyon passzoltok, akkor minek harcolni bármiért is?  Akkor eleve nem volt jó. Nincs értelme hosszabbítgatni a dolgot. Nem kellene makacsul harcolnod egy olyan személyért, aki eleve nem volt jó partnered és mélyen legbelül mindig is érezted – de sosem merted bevallani -, hogy ennek a kapcsolatnak nincs jövője hosszú távon. Nem kellene olyan kapcsolatért harcolnod, aminek meg van írva a vége. Nem kellene azt feltételezni folyamatosan, hogy az a helyes, hogy ezzel a partnerrel maradsz, hogy ő érte harcolsz és elkötelezettnek maradni mellette.

Ha azt érzed, hogy benne kell maradnod ebben a kapcsolatban, mert már annyi mindenen keresztül mentetek, veszélyes helyzetbe kerülhetsz. Akkor ezzel abba egyezel bele, hogy egy olyan valakivel maradj, aki nem úgy kezel téged, mint ahogyan te szeretnéd és elutasítod annak az esélyét, hogy valaha is egy jobb kapcsolatod legyen. 

Fejezd be annak a magadba való magyarázását, hogy a teljes szívedet bele kell adnod állandóan abba, hogy egy problémás kapcsolatot kezelgess. Van olyan, hogy valakik nem illenek össze. Van olyan, hogy valakik soha sem fognak össze illeni, bármennyire próbálkoznak is, akárhány évet tesznek is bele. 

Ha boldogtalan vagy, ha úgy érzed, hogy nem azt kapod a másiktól, amire legbelül vágysz, ha megfogalmazódott benned már az érzés, hogy más kellene, és ha érzelmileg is kezdesz leépülni ettől, akkor ne harcolj többé azért a másik személyért, vagy a kapcsolatotokért. Nem kell mindenáron együtt maradnotok. Attól nem vagy szélhámos, ha úgy döntesz, hogy szakítasz. Attól nem vagy rossz ember, mert úgy döntesz, hogy szakítasz. 

Van amikor a szakítás a megoldás. Van amikor az együtt maradás és állandó harcolás, foltozgatás csak még több stresszt, drámát és bajt okoz. A történelem ilyenkor ismétli önmagát. 

Ha szerelmes vagy valakibe, de a dolgok nem haladnak jó irányba, lépj hátra egyet és gondold át, melyik lenne a leghelyesebb lépés előre. Harcolni a kapcsolatért romantikusnak hangzik, de nem mindig az a helyes lépés. Ha nem rendeltettetek egymásnak már többé, a harcolás ezért a kapcsolatért hiábavaló és ki fogsz merülni. Kiszívja az energiádat és összetöri a szívedet.

Annak ellenére, hogy maga a szeretet-szerelem továbbra is fennmarad, annak ellenére, hogy olyan sok csodálatos év áll a hátatok mögött, nem jelenti azt, hogy tovább kellene harcolnod. Van, aki a múltadba való volt, de már nincs helye a jövődben. Van, akitől jobb elsétálni és nem pedig harcolni érte, amíg össze nem törsz.  

Kemény szavak. Nem könnyű megtenni. De akkor is jobb megtenni.

Párkapcsolati témák itt.

Olvasd el cikkünk: Hazugság-e a „rossz időzítés” magyarázat szakításkor?

#követem

Legolvasottabbak

A csillagjegyed elárulja, miért miért bukik el a dolog már az első randi után

KOS Rögtön a szikrát akarod. Ha nem érzel intenzív kémiát már az első beszélgetéskor, feladod a dolgot. BIKA Szőrszálhasogató vagy. Ha egy kis...

10 ok, amiért egy erős nőnek nehezebb a szerelemre találnia

1.Nem alkudnak meg. Az erős nőknek magas elvárásaik vannak és ha valaki nem úgy bánik velük, ahogyan megérdemlik, akármikor elsétálnak. Nem engednek az elvárásaikból...

Napi jóslat 2019.10.15

Ma nincs túl sok kedvünk a nyomasztó feladatokhoz.Inkább beszélgetéssel töltjük a napot, mint bármi mással. Ma szétszórtabbak leszünk. Ha kapkodunk, vagy túlságosan rohanunk, akkor...

15 dolog, amit az ambiciózus nők kicsit máshogyan csinálnak, amikor ismerkednek

1. Amikor ők párkapcsolatban vannak, akkor nem a kapcsolat teszi ki az életük 100%-át, de a maximumot teszik bele a kapcsolatukba. Az ambiciózus nőknek...

Amit néhányan nem értenek meg az önmegvalósításhoz vezető úton

Megadni magadnak azt a fajta szeretetet, amit csak te tudsz megadni magadnak nem mindig könnyű dolog. Az önmegvalósításhoz vezető út gyakran göröngyös és csúszós....