Kezdőlap Hasznos tanácsok Női karácsonyi ajándék tippek – gyöngy ékszer

Női karácsonyi ajándék tippek – gyöngy ékszer

A gyöngyök sok kultúrában jelentőséggel bírtak. Többek között a küllemük és a szépségük miatt lopták be magukat az emberek szívébe. Egy-egy gyöngy, vetekszik bármilyen más drágakővel, talán ezért sem meglepő, hogy még a korábbi évszázadokban is az életüket veszélyeztetve hozták a kagylókat a tenger mélyéről a felszínre. Amilyen nehéz volt ezekhez a kagylókhoz hozzáférni, annál nagyobb ámulatot váltottak ki az emberekből a kagylókban lapuló nem tökéletes, ám mégis csodálatosan szép gyöngyök. Napjainkban már sokkal egyszerűbb a kagylók tenyésztése, miközben ezeknek a gyöngyöknek továbbra sem kopott meg a vonzereje és elmondható, hogy sok hölgy egyik kedvenc kiegészítője a gyöngyökből készült ékszer. Ha férfiként tervezel karácsonyi ajándékot vásárolni hölgy ismerősödnek, akkor ezzel az ajándékkal, örökre elnyerheted az illető hölgy szeretetét. Mutatjuk, hogy melyik gyöngyékszer csalhat örömkönnyeket a megajándékozott szemébe.

Gyöngyékszerek az elegancia kedvelőinek

Nem csak napjainkban viselnek a nők előszeretettel gyöngyökből készült ékszereket, hanem a régebbi korokban olyan nagy színésznők is nagy kedvvel viselték, mint Audrey Hapburn vagy Elizabeth Taylor. Ezeket a színésznőket nem csupán a tehetségük ragyogta be, hanem a szépségük, amelyet csak még inkább kiemelt egy-egy gyöngysor vagy más, gyöngyből készült ékszer.

A gyöngyök típusától – édesvízi, Tahiti, japán Akoya, Dél – tengeri gyöngyök – függetlenül elmondható, hogy mindenképpen stílust és kifinomultságot kölcsönöznek annak, aki viseli ezeket az ékszereket.

Egy elegáns nő nem csak egy báli ruhában lesz dekoratív, hanem akár egy farmerban, egy hozzá illő ingben és blézerben is. A nőies megjelenés remek kiegészítője lehet egy remekbe szabott igazgyöngy nyaklánc, amely nem csupán a kecses női nyakra hívja fel a figyelmet, hanem a szép, női dekoltázs kiemelésére is alkalmas.

A tenyésztett gyöngy nyakláncot könnyedén felismerhetjük, így ezekre a sajátosságokra mindenképpen ügyeljünk, ha karácsonyi ajándékként szeretnénk gyöngy ékszert vásárolni, akár az édesanyánknak, akár a nővérünknek, vagy éppen a szerelmünknek. Milyen jellemzői vannak az igazgyöngyöknek? Az igazgyöngy kevésbé tökéletes, mint a hamis gyöngy, illetve a tenyésztett gyöngyökről szivárványosan verődik vissza a fény.

Egy elegáns nőt meglephetünk egy vagy több gyöngysorral is. Mi segíthet a választásban? A hölgy haj, szem – és bőrszíne is a segítségünkre lehet. A sötét bőrt nagyszerűen kiemelik a világos, a fehér, a rózsaszín, a szürke és a világoskék, fényes árnyaltban pompázó gyöngyök. Míg a világosabb hajhoz, bőrhöz és szemszínhez elsősorban a sötétebb színek, mint sötétkék, barna, fekete és lila színek illenek. A döntésünket az is befolyásolhatja, hogy a megajándékozni kívánt hölgy milyen színű ruhákat visel általában.

Gyöngyékszerek stílusos hölgyeknek

A stílus kialakításában segítségünkre lehetnek a kiválasztott ruhák, egy-egy jól megválasztott frizura és természetesen a kiegészítők is. Egy stílusos hölgynek mindenképpen szüksége lehet gyöngy ékszerekre, így a karácsonyi ajándékok között nézelődve, erre is mindenképpen gondoljunk.

A függő vagy bedugós gyöngy fülbevalók valóban fokozzák a stílusos megjelenést, legyen szó a Dél – tenger gyöngyeiből, a Japán Akoya, a Mabe, a Tahiti vagy az édesvízi gyöngyökből készült fülbevalókról.

A stílusos megjelenés remek kiegészítői a gyöngysorok. A kínálatban válogathatunk az édesvízi és a sósvízi gyöngysorok között, de a gyöngyök mérete is segíthet meghozni a döntést. A karácsonyra választott nyaklánc készülhet kis, közepes és nagy gyöngyökből is.

#követem

Legolvasottabbak

Stílusos megoldások, avagy minden alkalom tökéletes a trendi megjelenésre!

A divat változó, sokszínű, azonban egyes alapdaraboknak és kiegészítőknek hála nincs az az esemény, vagy helyzet, ami kihívást jelenthetne, már ami a maximálisan stílusos...

Mi az a 6 ok, ami miatt nem találsz rá a szerelemre?

Annak, hogy egy bizonyos ideig egyedülállóak vagyunk, megvan a maga előnye. Ilyenkor lehet a legjobban fejlődni, kiteljesedni és megtalálni saját magunkat még annak ellenére...

50 legjobb “Jó reggelt” üzenet, hogy megmosolyogtasd

Szóval végre sikerült lekerülnöd a társkereső alkalmazásokról, és most egy kicsit mélyebben megismerkedsz azzal a különleges valakivel. Egy remek "Jó reggelt" szöveg segíthet fenntartani...

Kit szeretnél – kire van igazán szükséged egy párkapcsolatban? Horoszkópod elárulja

Kire van szükséged egy kapcsolatban? Horoszkópod elárulja KOS Ki az, akit te szeretnél: valakit, aki hajlamos időnként igazán erős lenni és alkalmazkodik a vágyaidhoz különösebb noszogatás...

Emlékeztetőül, az erős nőknek is joguk van néha elfáradni

Talán ez megdöbbentő, de vedd tudomásul, hogy az erős nőknek is joga van néha elesni. Whoaa tudom, mire gondolsz. Te vagy a stabil pont; az,...