Kezdőlap Motiváció Ha mindig másokhoz hasonlítod magad, akkor ezt olvasd el

Ha mindig másokhoz hasonlítod magad, akkor ezt olvasd el

Tudom, hogy ez nem könnyű.

Tudom, hogy mindenkit figyelgetsz az Instagramon vagy a Facebook-on és azt érzed, hogy nekik mindenük megvan, ami neked nincs. Ők valahogyan megcsinálták és te nem tudtad.

Nekik valahogyan olyan jó, neked meg nem.

Ez elég frusztráló. Azt látni, hogy másoknak olyan tökéletes életük van, amit nem tudtál felépíteni. És ők ezt olyan könnyen megkapták, elérték. 

De azt akarom, hogy tudd, hogy ez ez érzés nem tart örökké. Talán egy kis időbe és erőfeszítésbe telik, de egy nap képes leszel arra, hogy emlékeztesd ilyenkor magad, hogy az emberek emberek és mindenkinek megvan a saját maga problémája.

Emlékeztetni fogod magad arra, hogy más emberekkel ne hasonlítsd össze magad. Mindannyiunknak ugyanis csak saját magunkkal kell összehasonlítani magunkat, saját elvárásainknak kell megfelelnünk, mert máshogy nem megy. Folyamatosan biztosak vagyunk abban, hogy teszünk is azért, amivé válni akarunk, vagy csak egyszerűbb mások sikeres életét féltékenyen figyelnünk? 

Az teljesen rendben van, ha ránézel valaki sikereire és egy kicsit irigy vagy. De a kulcs azon van, hogy azon túllépj, hogy azt kérdezgeted magadtól, hogy milyük van nekik, amire neked is szükséged van, És ha egyébként megkaptad a választ rá, akkor lépéseket kellene afelé, hogy el is érd őket.

Nem azt akarom mondani, hogy a nap 24 órájában csak ezzel foglalkozz izgatottan, hanem azt akarom ezzel mondani, hogy ha elégedetlen vagy a jelenlegi életeddel, az egy nagyon jó kiindulópont, ahonnan elkezdj a céljaid felé menni.

Az elégedetlenség csupán egy lépcsőfok a következő kalandhoz, de lehetőségként kell erre tekintened, nem pedig útlezárásként.

Ha azon kapod magad, hogy állandóan másokhoz hasonlítod magad, ne pánikolj – hasznosítsd, mint egy felismerést és alakítsd át lehetőséggé, hogy olyanná nőj, amilyenné akarsz.

Kezd el magad a megálmodott saját magadhoz hasonlítani. Aki lenni akarsz. Aki mindig is akartál lenni. És tegyél lépéseket ez irányba, hogy elkezd megvalósítani. 

Légy saját magad!

3 legjobb ok arra, hogy szeressük magunkat

Fotó Randy Jacob

Legolvasottabbak

Napi jóslat 2019.09.19

Frissen ébredünk reggel, tele vagyunk kíváncsisággal. Örömmel szervezünk munkamegbeszéléseket, vagy ismerünk meg új üzleti partnereket. Boldogan hangoztatjuk a véleményünket, de azért szabjunk gátat közlékenységünknek!...

Napi jóslat 2019.09.18

Ma frissen ébredünk, örülünk, hogy munkába mehetünk. Szívesen beszélgetünk a kollégákkal, de korántsem előnyös, hogy csak pletykálkodással akarjuk elütni az időt. Jó dolog a...

Elhagytak, de erősnek kell maradnod

Késő éjszaka van, de te még mindig fent vagy. Fekszel az ágyban és nem bírsz harcolni a könnyeiddel. Tudom, milyen nehéz. Tudom, hogy túlságosan...

4 csillagjegy, akiknek a legnehezebb szeretni saját magukat

  1.Szűz A szüzek talán úgy is ismertek, hogy kritikusak másokkal szemben, de saját magukkal szemben még kritikusabbak. Mindig arra törekszenek, hogy megjavítsanak dolgokat, amik elromlottak...

Lassan megtanulom, hogy ne legyek olyan leértékelő magammal

Lassan megtanulom, hogy ne legyek olyan szigorú magammal. Teljesen rendben van, hogy időre van szükség ahhoz, hogy megszabaduljak a nehéz bőröndjeimtől. Rendben van, ha...