Kezdőlap Motiváció Ha mindig másokhoz hasonlítod magad, akkor ezt olvasd el

Ha mindig másokhoz hasonlítod magad, akkor ezt olvasd el

Tudom, hogy ez nem könnyű.

Tudom, hogy mindenkit figyelgetsz az Instagramon vagy a Facebook-on és azt érzed, hogy nekik mindenük megvan, ami neked nincs. Ők valahogyan megcsinálták és te nem tudtad.

Nekik valahogyan olyan jó, neked meg nem.

Ez elég frusztráló. Azt látni, hogy másoknak olyan tökéletes életük van, amit nem tudtál felépíteni. És ők ezt olyan könnyen megkapták, elérték. 

De azt akarom, hogy tudd, hogy ez ez érzés nem tart örökké. Talán egy kis időbe és erőfeszítésbe telik, de egy nap képes leszel arra, hogy emlékeztesd ilyenkor magad, hogy az emberek emberek és mindenkinek megvan a saját maga problémája.

Emlékeztetni fogod magad arra, hogy más emberekkel ne hasonlítsd össze magad. Mindannyiunknak ugyanis csak saját magunkkal kell összehasonlítani magunkat, saját elvárásainknak kell megfelelnünk, mert máshogy nem megy. Folyamatosan biztosak vagyunk abban, hogy teszünk is azért, amivé válni akarunk, vagy csak egyszerűbb mások sikeres életét féltékenyen figyelnünk? 

Az teljesen rendben van, ha ránézel valaki sikereire és egy kicsit irigy vagy. De a kulcs azon van, hogy azon túllépj, hogy azt kérdezgeted magadtól, hogy milyük van nekik, amire neked is szükséged van, És ha egyébként megkaptad a választ rá, akkor lépéseket kellene afelé, hogy el is érd őket.

Nem azt akarom mondani, hogy a nap 24 órájában csak ezzel foglalkozz izgatottan, hanem azt akarom ezzel mondani, hogy ha elégedetlen vagy a jelenlegi életeddel, az egy nagyon jó kiindulópont, ahonnan elkezdj a céljaid felé menni.

Az elégedetlenség csupán egy lépcsőfok a következő kalandhoz, de lehetőségként kell erre tekintened, nem pedig útlezárásként.

Ha azon kapod magad, hogy állandóan másokhoz hasonlítod magad, ne pánikolj – hasznosítsd, mint egy felismerést és alakítsd át lehetőséggé, hogy olyanná nőj, amilyenné akarsz.

Kezd el magad a megálmodott saját magadhoz hasonlítani. Aki lenni akarsz. Aki mindig is akartál lenni. És tegyél lépéseket ez irányba, hogy elkezd megvalósítani. 

Légy saját magad!

3 legjobb ok arra, hogy szeressük magunkat

Fotó Randy Jacob

#követem

Legolvasottabbak

Pozitív hírek a koronavírusról. Osszátok meg!

“A sok negatív hír mellett beszéljünk pár POZITÍV hírről is, ami a koronavírus kezelésével kapcsolatban jelent meg hazánkban és a világban: 💗Világszinten már 84 557...

Elfogyott a kézfertőtlenítő a boltokból? Készítsd el otthon, fillérekből.

A koronavírus-járvány megjelenése miatt egyre fontosabb szerepet kap a betegséggel szembeni védekezés, a legtöbben sokkal nagyobb figyelmet fordítanak a megfelelő kézmosásra, kézfertőtlenítésre. Sok boltban...

Balázs őszintén a korona vírusról és a média által keltett pánikról

Balázs élő bejelentkezésben őszintén beszélt a korona vírusról, és arról, hogyan is viselkedjünk. Ha ezt a videót megnézed biztosan nagy megértést kapsz arról miért van...

Itt a járvány vége!

Egy kínai szakértő megjósolta a járvány végét Vuhan reptere arra készül, hogy március 12-én a légi forgalom újraindul. Legalább júniusig tarthat az új típusú koronavírus-járvány terjedése...

Katonából lett kozmetikus

Kovács Vivien közel 7 év szolgálati viszony után a gépkarabélyt krémekre és sminkecsetekre cserélte. A két pálya közel sincs köszönő viszonyban egymással, mégis több a...