A rövidszemű rizsfajták közül talán ez az észak-olasz földről származó, magas keményítő tartalmú rizs a legrövidebb szemű és legteltebb fajta. Főzéskor nagyon puhává válnak a szemek és porhanyóssá a közepe. Az Arboriot eredetileg és az olasz konyhában egyébként is a rizottóhoz használják, mert a főzési folyamat során felszabadul a keményítő a szemekből és ez teszi az egytál ételt olyan krémessé, amilyennek lennie kell.
Beszerezhetőség
Elérhető nagy supermarketekben és néha egyszerűen csak rizotto rizsként van feltüntetve a csomagoláson.
Tárolása
Felbontás után a csomagot légmentesen zárjuk vissza és úgy tároljuk, ha zsákban vettük meg (nagyon jó minőségű export rizseket zsákban lehet vásárolni), tegyük egy tiszta, száraz dobozba fedéllel.
A megfőzött rizst hűtőben tárolva 48 órán belül fogyasszuk el.
Érdekel miből készíted ételeid? Főzési alapanyag leírásokat találsz oldalunkon.
Érdekesnek találtad? Oszd meg másokkal is.