Kezdőlap Motiváció Ne üldözd a szerelmet, inkább találd meg önmagad!

Ne üldözd a szerelmet, inkább találd meg önmagad!

Találd meg önmagad.

Fejezd be a szerelem üldözését azon az alapon, mintha ez lenne a legfontosabb dolog. Mintha az lenne az életed értelme, hogy megtaláld és a kezedben tartsd. Mintha a személyes értéked azon múlna, hogy mi a kapcsolati állapotod. Mintha csak a szerelem számítana és semmi más. 

Fejezd be a szerelem üldözését azon az alapon, mintha ez lenne a válasz, mintha csak ez létezne. Mintha attól függne, ki is vagy valójában, vagy hogy jó vagy rossz életed van, hogy vagy valakivel, vagy sem. Mintha semmi más nem létezne az életedben. 

A szerelem egy csodálatos dolog, efelől semmi kétség sincs. A képesség, hogy valakivel összefonódj, megtanulni beengedni valakit az életedbe, megbízni benne maradéktalanul – ez hihetetlenül jó. A nap végén, szeretni és szeretve lenni a legcsodálatosabb dolog és nincs ennél erősebb kötődés. 

De a szerelem mindenhol körülvesz minket, nem csak a romantikus kapcsolatokban. Nem kizárólag a párkapcsolatban. Nem érsz attól kevesebbet, nem leszel kevésbé különleges, vagy nem érdemelsz kevesebb boldogságot, csak mert még nem találtad meg a megfelelő személyt.

A szerelem érzése csodálatos. De nem ez a minden!

Egyik kapcsolatból ki, a másikból be. Beleesel valakibe, aki nem viszonozza feléd ugyanazt az érzést. Valami olyanban hiszel, ami végül kibontakozik, csak mert te annyira akarod, de utána rögtön szét is esik, amint egy picit is elengeded az erős fókuszt. Mindezek miatt összetörsz néha. Ez oké.

Mert ezekből tanulni és fejlődni fogsz. Felveszed a darabokat a földről, újraépíted és majd mindig előlről kezded. Mindig megismerkedsz valakivel és ugyanazzal a kitartással fogod őt szeretni. Abbahagyod az önmarcangolást, elengeded a múltat és továbblépsz a sok gyötrelem nélkül. Újra bízol.

De soha ne üldözd a szerelmet! Ne ez legyen az életed középpontja, a fő célod és az, ami téged meghatároz. Ha mindig önmagad vagy, magától fog jönni az egész. Ha előszöris saját magadba szeretsz bele, másokba is sokkal könnyebb lesz bele botlanod. Ha kevesebbet fókuszálsz arra, hogy a személyes értékedet az határozza meg, hogy kapcsolatban vagy-e és ehelyett inkább szereted önmagad, meglátod majd, hogy mindig is értékes voltál – egy párkapcsolat ezen nem változtat. 

Találd meg önmagad! Szóval tényleg ne üldözd a szerelmet. Hagyd, hogy magától sétáljon be az életedbe. Hagyd, hogy akkor virágozzon ki, amikor itt az ideje. Hagyd, hogy saját maga árán váljon csodálatossá. És hogy csodálat legyen, ne pedig erőltetés.

Mindeközben inkább a fény felé törekedj. Keress olyan dolgokat, amik lázba hoznak, szenvedélyeket, amik a lelkedet töltik fel, célokat és álmokat, amiktől annyira felpörögsz, hogy aludni sem tudsz tőlük. Olyan dolgok felé törekedj, amik a szabadság felé visznek, amik az elmédet örömmel hatják át és mindezt olyan minőségben használd fel, hogy az téged és a körülötted lévőket támogassa. 

Az életetet úgy éld, hogy megmutatod, mennyire szereted a világot és ne kizárólag úgy, hogy mennyire szeretsz valakit. Adj csodálatot magadnak, adj csodálatot a körülötted lévő világnak. 

A nap végi romantika gyönyörű, de nem ez a minden. Fényt hozni, fénynek lenni, fényt teremteni – ezek sokkal inkább számítanak. Szóval hagyj fel minden olyan dologgal, amik csak erre az egyre irányulnak és ehelyett inkább fedezd fel önmagad!

A szerelem meg fog találni. De addig is, ragyogj!

Olvasd el cikkünk:

3 legjobb ok arra, hogy szeressük magunkat

Még több motivációs tartalom.

 

#követem

Legolvasottabbak

Mi az a 6 ok, ami miatt nem találsz rá a szerelemre?

Annak, hogy egy bizonyos ideig egyedülállóak vagyunk, megvan a maga előnye. Ilyenkor lehet a legjobban fejlődni, kiteljesedni és megtalálni saját magunkat még annak ellenére...

50 legjobb “Jó reggelt” üzenet, hogy megmosolyogtasd

Szóval végre sikerült lekerülnöd a társkereső alkalmazásokról, és most egy kicsit mélyebben megismerkedsz azzal a különleges valakivel. Egy remek "Jó reggelt" szöveg segíthet fenntartani...

Kit szeretnél – kire van igazán szükséged egy párkapcsolatban? Horoszkópod elárulja

Kire van szükséged egy kapcsolatban? Horoszkópod elárulja KOS Ki az, akit te szeretnél: valakit, aki hajlamos időnként igazán erős lenni és alkalmazkodik a vágyaidhoz különösebb noszogatás...

Emlékeztetőül, az erős nőknek is joguk van néha elfáradni

Talán ez megdöbbentő, de vedd tudomásul, hogy az erős nőknek is joga van néha elesni. Whoaa tudom, mire gondolsz. Te vagy a stabil pont; az,...

Horoszkópod elárulja, mit kell tenned 2023-ban

Kos Ne mások kedvében járj, az összes erőforrásod kimerült az elmúlt évben; önmagadért gondoskodva kell szívedet és elmédet feltöltened. Nem kell mindent megtenned, amiért mások...