Kezdőlap Étterem ajánló Különleges helyen jártunk Miskolcon

Különleges helyen jártunk Miskolcon

Miskolctapolcán járva miután kellőképpen kiélveztük a miskolci Barlangfürdő vendégszeretetét, a sok fürdőzésben megéheztünk, de sajnos az ottani ételkínálat nagyon szegényes, ezért arra az elhatározásra jutottunk, ha már úgyis itt vagyunk Miskolcon, irány a belváros és keressünk valami igazán különleges helyet.

Nem szerettünk volna egy szokványos étterembe menni, hanem valami igazi különlegességre vágytunk. Gyors keresgélés után sikerült is találnunk egy ilyen helyet, így el is indultunk az étterem irányába.

Belépve a helyiségbe, kellemes színek és korhű hangulat fogadott, amit az tetézett, hogy az étterem munkatársai mindannyian középkori öltözetben fogadják a vendégeket.

Kellemes fogadtatásban részesültünk már az elejétől kezdve és nagyon tetszett, hogy széles választékból választhattunk ételeket.

Miskolc étterem

Az ételek tálalása és felkínálása is eltér minden más étteremtől. Fa tányérokból és fa evőeszközökkel fogyaszthattuk el a kiválasztott ételt, de még a poharak is kerámiából készültek.  Mindemellett egy szakálkát is felvehettünk, ami még különlegesebbé tette az étkezést.

A személyzettől nagyon sok érdekességet tudhattunk meg a városról is. Miskolc szívében, az Avas hegyen lépcsőzetesen épültek fel az utcák, melyekben több száz borház található, és szinte mindegyiknek van történelmi múltja.

Ami nagyon különleges volt számomra az az, hogy szinte az összes borház alatt kiterjedt pincerendszer terül el, melyek emléket állítanak a múltbéli történelmi eseményeknek.

Egy ilyen látványpincével ez az étterem is rendelkezik. Ennek köszönhetően több évszázados múltba nyerhettünk bepillantást az étterem pincerendszerébe lépve, ahol megismerkedhettünk a középkori nemesek világával. Nagyon sok helyi értéket mutat be, hiszen visszavezetett minket a vasgyár korába, ugyanis az ott dolgozó emberek által gyűjtött fémekből karácsonyfa talpakat készítettek, amelyek kiállításra kerültek a  pincében. Immáron több, mint 700 db található a polcokon. Emellett régi időkből találhatunk még tányérokat, evőeszközöket, edényeket, szódás szifonokat, szekrényeket stb.

Meglepő volt az alagsor nagysága, több ideig tartott bejárni a tárlatvezetékor, mint amit gondoltunk. Hiszen ez a borospince az egyik legnagyobb, Miskolc környékén.

Fontosnak tartom megemlíteni a magán pincéket, ahol a ház saját borait, továbbá a Mezei Pincészet, Egri Korona Borház, Sajgó Pincészet és Hajdú Roland Pincészete által készített borokat kóstolhatjuk.

A tárlatvezetés során nagyon sok érdekességet láttam, hallottam, amire biztosan emlékezni fogok még nagyon sokáig.

Az Aranykorona Miskolc étterem a város történelmi része, amely őrzi a több éves hagyományokat, ide térve láthattuk a több mint 500 évvel ezelőtt épített örökséget. Az étterem étkezői részén és a borospincéken kívül a borlovagterem is különleges volt számomra, hiszen a falon borlovagrendeket láthatunk felfestve, innen ered a terem elnevezés is. Ez egy egybefüggő terem, és a rendezvények többsége ezen a helyen történik.

Szívesen ellátogatnék egy reneszánsz lakomára is, amelyre a közel jövőben biztos, hogy sort fogok keríteni.

Az Aranykorona Történelmi Étteremben járva, nagyon különleges élményben volt részünk és nagyon örülünk, hogy megtaláltuk.

#követem

Legolvasottabbak

Pozitív hírek a koronavírusról. Osszátok meg!

“A sok negatív hír mellett beszéljünk pár POZITÍV hírről is, ami a koronavírus kezelésével kapcsolatban jelent meg hazánkban és a világban: 💗Világszinten már 84 557...

Elfogyott a kézfertőtlenítő a boltokból? Készítsd el otthon, fillérekből.

A koronavírus-járvány megjelenése miatt egyre fontosabb szerepet kap a betegséggel szembeni védekezés, a legtöbben sokkal nagyobb figyelmet fordítanak a megfelelő kézmosásra, kézfertőtlenítésre. Sok boltban...

Balázs őszintén a korona vírusról és a média által keltett pánikról

Balázs élő bejelentkezésben őszintén beszélt a korona vírusról, és arról, hogyan is viselkedjünk. Ha ezt a videót megnézed biztosan nagy megértést kapsz arról miért van...

Itt a járvány vége!

Egy kínai szakértő megjósolta a járvány végét Vuhan reptere arra készül, hogy március 12-én a légi forgalom újraindul. Legalább júniusig tarthat az új típusú koronavírus-járvány terjedése...

Katonából lett kozmetikus

Kovács Vivien közel 7 év szolgálati viszony után a gépkarabélyt krémekre és sminkecsetekre cserélte. A két pálya közel sincs köszönő viszonyban egymással, mégis több a...