Kezdőlap Motiváció 20 jel, hogy sokkal jobban csinálod a dolgokat, mint ahogy azt gondolnád...

20 jel, hogy sokkal jobban csinálod a dolgokat, mint ahogy azt gondolnád magadról

Fel a fejjel! Nagyon jól csinálod a dolgokat, és ha esetleg kételkednél magadban emiatt, akkor olvasd el az alábbi pontokat.

1. Kifizetted a számlákat és talán még arra is maradt, hogy olyanokra költs, amikre nincs alapvető szükséged. Teljesen mindegy, mennyit kellett kifizetned a számlákra, a lényeg, hogy megoldottad.

2. Kérdéseket teszel fel magadnak. Kétségeid támadnak. Hülyén érzed magad néha. Ez azt jelenti, hogy még mindig fejlődni akarsz. Hogy képes vagy tudatos és objektív lenni. A legsikeresebb emberek hazamennek a nap végén és azt gondolják: “vagy … talán van másik  megoldás is.”

3. Van munkád. Teljesen mindegy, hogy mennyi túlórával, vagy órabérrel, a lényeg, hogy van folyamatos bevételed; van hol aludnod és van mit felvenned. Nem baj, ha a dolgok most még nem úgy állnak, ahogy eredetileg remélted, akkor is csinálod a dolgokat.

4. Van valamennyi szabadidőd, hogy azt tedd, ami boldoggá tesz. Még ha az egy kis pihenés is a kanapén, vagy egy sorozat megnézése.

5. Nem kell azon aggódnod, hogy mit fogsz enni este. Van étel a hűtődben és elég választékos ahhoz, hogy eldöntsd, mit szeretnél enni.

6. Olyat ehetsz, ami ízlik is. Nem pedig száraz kenyeret vízzel.

7. Van egy, vagy két igazi közeli barátod. Sokan a mennyiség miatt aggódnak, hogy nincs elég barátjuk; még többet akarnak, aztán mégis felismerik egy idő után, hogy a mennyiség a minőség rovására megy, mert nincs, akivel beszélgethetnek egy igazán jót – akiben maradéktalanul megbízhatnának.

8. Megengedheted magadnak, hogy utazz metrón, beülj egy kávéra valahova, vagy éppen megtankold a kocsidat.

9. Nem ugyanaz vagy, mint aki egy évvel ezelőtt voltál. Folyamatosan tanulsz, fejlődsz és megtalálod a legjobb utat, amelyiken haladni akarsz.

10. Megtehetsz olyan dolgokat is, amelyek a minimumom felül vannak. Lehet, hogy az utóbbi néhány évben csak egy koncerten voltál, vagy egy könyvet vettél magadnak, akár csak pár napos kirándulást engedhettél meg. Viszont nem kell minden nap, minden órában a túlélésedért dolgoznod és küzdened.

11. Rendelkezésedre áll az egész ruhatárad, amiből folyamatosan válogathatsz az év minden szakában. Nem azon kell aggódnod, hogy még egy kesztyűd sincs a mínusz fokban. Van mit felvenned, ha egy esküvőre hívnak meg és nem mások ledobott, megvarrogatott ruháit öröklöd meg.

12. Képes vagy érzékelni, mi az ami jó, vagy éppen nem jó neked. Az első és legalapvetőbb lépés, az “ébren” lenni. Képesnek lenni magadhoz beszélni: “valami nincs rendben, ezt még akkor is érzem, hogy abban sem vagyok biztos, min kellene változtatni.”

13. Ha tudnál üzenni fiatalabb önmagadnak, azt tudnád neki mondani: “Megcsináltuk! Túléltük azt a szörnyű dolgot.”

14. Megvan a magad kis helye. Nem is kell külön lakásnak lenni – egyszerűen csak a sajátod. A te kuckód. Egy szoba, vagy egy sarok, épp egy asztal, ahol igazán feltöltődsz, vagy kreálsz valamit, ahol egyedül lehetsz a te saját kicsi világodban.

15. Vesztettél már el kapcsolatokat. Fontosabb attól az, hogy a múltbéli partnered és te úgy döntöttetek, hogy mégsem állapodtok meg egymás mellett, mint hogy a kapcsolatnak már vége. Így ugyanis nyitott lettél más lehetőségekre odakint az életben.

16. Érdeklődsz valami iránt. Hogy ez éppen a hogyan éljünk boldogabb életet, vagy jobb kapcsolatok kialakítása, éppen olvasás, vagy mozizás, vagy akármi más, nem érdekes. A lényeg, hogy van valami, ami iránt érdeklődsz.

17. Tudod, hogyan törődj magaddal. Tudod, hány óra alvásra van szükséged ahhoz, hogy kipihent legyél más nap; tudod kihez fordulj, ha fájdalom ér; mi az, ami igazán felvidít, ha elszomorodsz stb.

18. Dolgozol a célod elérésén. Még akkor is, ha elfáradtál és úgy érzed, kilométerekre vagy tőle; van egy álmod, amit meg akarsz valósítani.

19. Nem nézhetsz kompromisszumok nélkül a jövő elé. A legboldogabb és leginkább átalakult emberek képesek arra, hogy bármilyen helyzetet ideálissá tegyenek ezáltal.

20. Átmentél néhány nehéz időszakon. Ránézhetsz azokra a dolgokra, amikre most kihívásként tekintesz, összehasonlíthatod múltbeli nehézségekkel és rájössz, hogy mennyi mindenen keresztül mentél már át. Megbizonyosodhatsz afelől, hogy mennyi tapasztalatot szereztél már. Az élet bár nem lett könnyebb. Te viszont okosabb lettél.

Az exeknek, akik nélkül ma nem lennénk azok, akikké váltunk

Fotó Jasmine B

#követem

Legolvasottabbak

A Markasbolt.hu csapata felveszi a kesztyűt a vírussal szemben

A Covid-19 a világon mindenhol kihívás elé állítja az embereket, a feje tetejére állt hétköznapok és a vírus miatt esetleg kieső jövedelmek pedig egészségtelen,...

Aknéja van, amelytől nem tud szabadulni? Ellenőrizze a baktériumokat a gyomrában.

Emésztés és pattanások Az egészséges emésztés és bélfunkció visszatükröződik a test állapotán. Ha az emésztés lassú és az emésztőrendszer szennyeződésektől van eltömődve, különféle problémák merülnek fel. Először...

Legjobb női frizurák 2020 -ban

Össze szedtük a legjobb női frizurákat 2020-ból! Még mindig hódítanak a félhosszú hajak, megmutatjuk a három legnépszerűbbet ezekből. Természetesen ez az a fajta hajhossz ami...

Az exeknek, akik nélkül ma nem lennénk azok, akikké váltunk

Az exeknek, akiknek köszönhetően váltunk olyanná, akik ma vagyunk. Csak azért, mert már nem vagyunk együtt, nem jelenti azt, hogy rosszul kell éreznünk magunkat egymással...

Mit csináljak ha nem tudok aludni, íme 18 dolog

„Ha most elalszom, akkor még hat órát tudok aludni.” „Ha most elalszom, akkor még öt órát tudok aludni.” „Ha most elalszom, akkor még négy órát tudok...