Kezdőlap Motiváció Minden, amit azzal kapcsolatban kell tudnod, melyik férfit engedd be az életedbe...

Minden, amit azzal kapcsolatban kell tudnod, melyik férfit engedd be az életedbe – 1. rész

Egy cikksorozat, amely 4 részből áll és igyekszik minél részletesebb információt adni azzal kapcsolatban, hogyan válasszunk megfelelő partnert magunknak, vagy hogy hogyan tartsuk meg a jelenlegi kapcsolatunkat.

A világ összes párkapcsolati jó tanácsa sem fogja megmenteni a románcodat, ha nem a számodra megfelelő férfival vagy együtt.

Ez a lépés ugyanis gyakran kimarad, és a nők próbálnak egy négyzet alakot beleerőltetni egy kör alakú lyukba, majd azon morfondíroznak, hogy vajon mit csinálnak rosszul, hogy nem tudják megszerezni a kívánt szerelmet. Na de az eleve vesztes dolog hogy lesz nyertes? Nem erőszakolhatod ki valakiből, hogy változtasson és azt akarja, amit te akarsz és nem várhatod el valakitől, hogy olyan módon érezzen irántad, ahogyan te akarod.

Ez elég szívbemarkolóan igaz, ugyanakkor nagyon trükkös dolog. Beleszeretünk ezekbe a fickókba, mert olyan jó a kezdet, mert a szenvedély, a kémia és az elérhetetlenség mámorító aurája felszippantott minket; majd belekerülünk egy térbe, amely akkor jön létre, ha valaki elérhetetlen és ez az utánuk való sóvárgásra késztet minket. Meggyőzzük magunkat arról, hogy ő az egyetlen és csak annyit kell tennünk, hogy elérjük, hogy ezt ő is felismerje.

A problémák itt kezdődnek kibontakozni. Itt található az összes kérdés, a könnyek és a kétségek, a félelem, ami elkezd felőrölni. Ezeket az érzéseket pedig “igaz szerelemként” fogod fel, mert talán még soha nem éreztél ilyet előtte és azt gondolod erről, hogy ez csak az lehet, hiszen ez a srác különbözik a többitől és ez azt jelenti, hogy a kapcsolatnak működnie kell.

Pedig ez az olyan átkozott szerelem szikrája, ami abból bontakozik ki, hogy a számodra nem megfelelő srácot választottad. Ha még az elején nem veszed észre, hogy egy olyan férfival van dolgod, aki egy idő után nem tud vagy nem akar elköteleződni; vagy amelyik rád van szorulva már az elejétől kezdve; vagy amelyiknek komoly problémái vannak; vagy egy olyan férfi, akiről azt gondolod, tökéletes lenne, ha “ezt, meg azt” megváltoztatna – akkor már eleve elvesztettél egy olyan játszmát, amit még el sem kezdtél és nem fogod megtalálni azt a szerelmet, amire vágysz,

Na de hol kezdődnek az egészséges kapcsolatok?

Mielőtt még arról beszélnénk, mit kell keresni valakiben, fontos tisztázni, hogy hogy kezdődik egy párkapcsolat. Egy románc kezdete gyakran rózsaszínre festi a lencsét, amin keresztül látunk és emiatt néha tévútra terel, amin keresztül egy mérgező kapcsolatba vezet minket.

Itt egy szituáció, ami ismerősnek tűnhet. Találkozol valakivel, valami kattan egyet benned és hirtelen úgy tűnik, mintha valami feletted álló erő átvette volna az irányítást. Ezután a találkozás után – az egész hátralévő életedben – nem tudod kiverni a srácot a fejedből. Próbálod a gondolataidat más irányba terelni, de hiába. A vele való kommunikáció minden részletét vizsgálgatod – mit mondott a testbeszéde. Azokon a dolgokon gondolkodsz, mi az, amiket szeretnél neki elmondani. Egyfolytában a telefonodat csekkolod, hogy hívott-e, vagy írt-e. És amikor igen, akkor a gyomrod görcsbe rándul, a szívverésed kiveri a plafont és örömért akarsz kiáltozni.

Természetesen a legjobb formád kell hoznod és a legeslegjobb válaszokat adni neki, a tökéletes beszólást, hogy megmutasd neki, hogy tökéletesen össze illetek egymáshoz. Ami nyilván a legmagasabb szinten folytatódik és még intenzívebbé válik. 

De soha sem tudod egyértelműen, hogy hogy álltok egymással. A bizonytalanság van melletted a nap folyamán állandó figyelmeztetésként, hogy valami rossz, valami baljós van a levegőben. Ez az érzelmi hullámvasút pedig csapdába ejt, mert ugyanolyan izgalmas, mint kimerítő. A legrosszabb dolog pedig, ami történhet, hogy ott kell hagyni a srácot – na azt nem! Az ettől való félelem pedig eléggé összezavar – teljesen mindegy, mennyire bizonyított a helyzet -, a félelem, ami minden cselekedetet és beszédet irányít. 

Egy másik példa

Találkozol egy sráccal és azt gondolod, helyes, rendes. Jót beszélgettek és ő elkéri a számod. Elégedett vagy, de nem szédülsz el tőle. Lecsekkolod a Facebook profilját, de csak egy pillanat erejéig. Boldog vagy, amikor keres, de nem különösebben érdekel, hogy milyen gyakran vagy ritkán keres. Néhányszor találkoztok, nem vársz el sokat, de egy idő után az érdeklődésed és a vonzalmad egyre nő iránta. A dolgok nyugodtak, nincs dráma, nincs szívdogobás, és egész jó érzés az egész.

Szerinted a fentiek közül melyik párkapcsolatnak van nagyobb esélye a túlélésre?

Ösztönösen azt mondanád, hogy a másodiknak. Valójában, az elsőbe fogsz beleesni, ha nincs tudásod a témáról, mert az első példa illusztrál mindent azzal kapcsolatban, amit a szerelemről tanítottak nekünk.

A mozifilmekben és a romantikus regényekben a szerelem az a nagy, mindent elsöprő erő, ami levesz a lábáról és minden dráma előfordul, ami csak lehet. Hatalmas akadályok gördülnek elénk és nehéz őket leküzdeni, de ez mind rendben van, mert a szerelem mindent meghódít! HMM. ?

További érdekes tudnivalókért olvasd tovább a következő részt is! 

Minden, amit azzal kapcsolatban kell tudnod, melyik férfit engedd be az életedbe – 2. rész

Fotó bruce mars

#követem

Legolvasottabbak

A Markasbolt.hu csapata felveszi a kesztyűt a vírussal szemben

A Covid-19 a világon mindenhol kihívás elé állítja az embereket, a feje tetejére állt hétköznapok és a vírus miatt esetleg kieső jövedelmek pedig egészségtelen,...

Aknéja van, amelytől nem tud szabadulni? Ellenőrizze a baktériumokat a gyomrában.

Emésztés és pattanások Az egészséges emésztés és bélfunkció visszatükröződik a test állapotán. Ha az emésztés lassú és az emésztőrendszer szennyeződésektől van eltömődve, különféle problémák merülnek fel. Először...

Legjobb női frizurák 2020 -ban

Össze szedtük a legjobb női frizurákat 2020-ból! Még mindig hódítanak a félhosszú hajak, megmutatjuk a három legnépszerűbbet ezekből. Természetesen ez az a fajta hajhossz ami...

Az exeknek, akik nélkül ma nem lennénk azok, akikké váltunk

Az exeknek, akiknek köszönhetően váltunk olyanná, akik ma vagyunk. Csak azért, mert már nem vagyunk együtt, nem jelenti azt, hogy rosszul kell éreznünk magunkat egymással...

Mit csináljak ha nem tudok aludni, íme 18 dolog

„Ha most elalszom, akkor még hat órát tudok aludni.” „Ha most elalszom, akkor még öt órát tudok aludni.” „Ha most elalszom, akkor még négy órát tudok...