Kezdőlap Horoszkóp Mitől félsz a legjobban a szerelemben? Horoszkóp jegyed elárulja

Mitől félsz a legjobban a szerelemben? Horoszkóp jegyed elárulja

KOS

Jó példája vagy annak, hogyan kell az életet nagy kanállal enni. A függetlenséget és a saját teret kedveled a legjobban és nem esel kétségbe attól, ha egyedül kell az életet élned. Sőt, így még jobb is neked. A saját igényeidet helyezed inkább előtérbe szemben másokéval.

Az egyik legnagyobb félelmed a szerelemben az, hogy attól tartasz, nem csak lelassít, ha beleszeretsz valakibe, hanem még a szabadságod is elveszíted eközben. Félsz elveszíteni az önállóságod lángját, ami olyan erősen ég benned. 

Az igazság az, hogy vágyódsz egy kapcsolatra és arra, hogy valakivel szeressétek egymást, hogy érezzétek azt a tüzet, amit a szerelem lobbant be, de attól félsz, hogy nem fogod megkapni azt a szabad teret, amire szükséged lenne. Egy olyan “biztonságos” kapcsolatot akarsz, amelyben szabadon barangolhatsz és tapasztalataid szerint ez nem mindig volt így, ezért vagy óvatos. Ha nem marad meg az “én időd”, elhagyod a kapcsolatot, mert kiszeretsz a párodból. Félsz, hogy újra elveszíted erős önérzeted.

Beengedni valakit az életedbe szintén nehéz dolog. Könnyen és gyorsan szerelembe esel, még mielőtt egyáltalán megismernéd az illetőt. De a gyertya gyorsan elég és utána nem is kötődsz könnyen, sőt valójában az elköteleződés mellett attól is félsz, hogy rossz személynek köteleznéd el magad. 

Maga a megnyílás más felé számodra nem egy természetes dolog. A szerelem pedig rettegést vált ki benned azzal kapcsolatban, hogy meg kell mutatnod valódi énedet és attól félsz, hogy ezt rosszul ítélik meg és elutasítják. Erősnek mutatod magad, de valójában sérülékeny vagy legbelül. 

Néhányan egoistának vádolnak és talán az is vagy, de mint mindenki másnak, neked is vannak bizonytalanságaid azt illetően, kinek mutatod meg igazi énedet. Mert ha valakinek kitárulkozol, annak számodra nagyon különleges személynek kell lennie. De amikor ez megtörténik, tüzes szenvedéllyel szeretsz. Viszont attól is tartasz, hogy a párod nem hordozza magában a tűznek ugyanezt a fajtáját és nem akarod őt megijeszteni az ekkora intenzitású szerelmeddel. Ugyanakkor tartasz is tőle, hogy ezt az intenzív szerelmet nem fogják viszonozni neked. 

Annyira félsz attól, hogy valaki belép a világodba, hogy valaki megváltoztatja a napi rutinjaidat és életmódodat, attól, hogy valaki feszegeti a határaidat – csak hogy aztán szakítson veled és összetörje a végén a szívedet, hogy inkább nem is akarsz senkit sem beengedni. 

BIKA

Bika, makacs vagy és szilárdan kikövezted a saját utadat. Utálod a változást, valójában megrémülsz tőle. Csak úgy nem engeded meg akárkinek, hogy bele lásson a világodba, a kényes komfort zónád az intimitás területén helyezkedik el. Ezek azok a falak, amiket az emberek látnak, amikor tévesen azt gondolják rólad, hogy szívtelen és érzéketlen vagy. Ez az oka annak, hogy erődöt építesz magad köré, nehogy a szerelem beosonhasson hozzád. 

A legjobban attól félsz, hogy a függetlenséged sérül csorbát. Nem akarod úgy érezni egy pillanatra sem, hogy függsz mástól, mert olyan hosszú ideig senkire sem támaszkodtál, csak magadra számíthattál, így korábban már megtanultad, hogy nincsenek körülötted mások, egyedül kell boldogulnod. Félsz is másra hagyatkozni. Stabilan higgadtnak tűnsz, de nem tagadhatod le, hogy belső részedben egy valódi romantikus vagy, aki egy életen át tartó szerelemben reménykedik, és számodra ez jelenti a stabilitást. 

Szeretsz flörtölni, de nehezen tudod kiválasztani a számodra megfelelő személyt, akivel együtt is akarnál maradni, mert tudod magadról, hogy ha komolyabbra fordul dolog, akkor te azt csakis hosszú távon gondolod. Nem akarod átrendezni az életed és alkalmazkodni valaki máshoz, aki egy nap majd elmegy. 
 

Szerelembe esni és elkezdeni egy kapcsolatot, megadhatja neked azt a biztonságot, amire vágyakozol, de az a gondolat megrémiszt, hogy ezt elveszítheted. Nem akarod megismerni a stabilitást más valaki oldalán csak azért, hogy ez elszakadjon egyszer tőled. 

Attól félsz, hogy nincs rád szükség, ezért önfeláldozóvá válsz a kapcsolataidban és az emberek ezt a fajta kedvességedet egyrészt a gyengeségednek, masrészt magától értetődőnek tekintik tőled. Nagylelkű vagy, és a múltban olyan partnerekkel találkoztál, akik nem tartották ezt tiszteletben. Ezért most nehezen engeded meg, hogy bárki is annyira közel kerüljön hozzád, hogy lehetőség legyen megtapasztalni újat és egyáltalán megtalálni azt az erős szerelmet, amire mindig is vágytál.

IKREK

Kiszámíthatatlan vagy. Az egyetlen kiszámítható dolog veled kapcsolatban, hogy garantáltan és folyamatosan meggondolod magad. Másrészről kielégíthetetlen a kíváncsiságod az életet, mindent és mindenkit illetően. Félsz szeretni, mert félsz bármilyen módon korlátozódni. Éppen ezért vagy hajlamos az életed változtatni, hogy soha ne maradjon fenn semmi elég hosszú ideig. Szereted nyitva hagyni az ajtókat és egy kapcsolat megijeszt, mert folyamatosan azon töprengsz, hogy vajon megfelelő-e a számodra, vagy sem. Egy részed mindig kétségben marad azt illetően, vajon milyen lenne mással. Azon is folyamatosan aggódsz, hogy el fogod veszíteni az érdeklődésed az iránt a személy iránt, akibe beleszerettél. Azt akarod, hogy a szerelem hullámozzon és olyan sokszínű legyen, amilyen csak lehet és egy olyan partnerről álmodozol, aki hozzád hasonlóan sokoldalú és jól illeszkedik a személyiségedhez illetve ezáltal bővíti a látókörödet.

Attól félsz, hogy szerelmes leszel és ez nem lesz elég neked, attól tartasz, hogy soha senki sem lesz számodra olyan fontos, mint az igényed a szabadságra és az energikus és kíváncsi természeted folyamatos kielégítésére. És ezért a legjobban attól félsz, hogy a szerelem lecsendesít téged és hogy egy idő után egy kapcsolat stabilitása csak unalmat fog jelenteni. Neked ugyanis folyamatosan azt kell érezned, hogy felfedezel, növekszel. Tartasz tőle, hogy a szerelem csak véget vetne ezeknek a dolgoknak. Semmi sem ijeszt meg jobban a kiszámítható élettől. Furcsa, de nem akarsz megszeretni valakit csak azért, hogy utána rágyere, nem is szereted. Ilyen vagy. 
Attól is félsz, hogy elveszíted önmagad. Egy részed azt gondolja, elveszti a kalandvágyát és társadalmi életét, szabad szellemét emiatt. Ezért hajlamos vagy inkább az alkalmi kapcsolatokra és nem is fektetsz ebbe a dologba túl sokat.

De ha egyszer elköteleződsz valaki iránt, akkor nagyon sokat áldozol a másiknak és ugyanannyit adsz magadnak is. Túlságosan nagylelkű vagy a partnereddel és valószínűleg egy párszor égtél már meg emiatt, tehát azért biztonságos távolságban maradsz, nehogy újra elveszítsd önmagad egy részét. 

RÁK

Rák, te vagy az állatöv leggondoskodóbb és leggyengédebb jegye. Nagyon törődsz másokkal és nem félsz megmutatni az érzékenységedet sem a világnak. Nagyon szereted az embereket és mindenkit beengedsz a világodba anélkül, hogy elgondolkodnál rajta, hogy ebben megsérülhetsz-e. Hűséges és elkötelezett vagy még akkor is, amikor önző és mérgező partner van melletted. A múltban nagy valószínűséggel egészségtelen kompromisszumokat kötöttél kapcsolataid érdekében, vagy esetleg feláldoztad saját jólétedet a szeretet oltárán, amit valószínűleg valaki hálátlanul és bántalmazóan “köszönt meg” neked. Éppen ezért nem akarod, hogy a kapcsolatod újra a fájdalom és a csalódás érzésével járjon. Félsz a szeretettől, mert nem akarsz értéktelennek tűnni újból. Amikor szeretsz, a szíved és a lelked beleadod, és tartasz tőle, hogy közömbösséget kapsz cserébe. Mint egy másik vízjegyhez, a Skorpióhoz hasonlóan félsz a következményektől, amelyek akkor következhetnek be, ha nem kapod vissza ezt az odaadó szerelmet ugyanolyan intenzitással. 

Nagyok az elvárásaid a romantikában és gyorsan le is teszel az egészről, mert nem akarod, hogy egy szerelem közepes lángon égjen. Ha nem olyan, mint egy tündérmesében, úgy érzed, nem is neked szól, ezért nem akarod pazarolni az idődet a rossz személyre. 

Szerelembe esni komoly dolog a számodra és ezt soha nem veszed könnyedén. Ha úgy döntesz, beleszeretsz valakibe, akkor azt hosszú távra gondolod. 

Közelséget akarsz és bármi mástól jobban van szükséged az érzelmi biztonságra. 

A múltban, amikor összetört a szíved és csalódtál, benne maradtál ebben a traumában egy picit, és félsz újra átélni ezt, félsz attól, hogy bár vágysz rá, de hamis biztonságba kerülsz, vagy egyáltalán attól, hogy ez ilyen könnyen összetörhet. Attól félsz, hogy beleszeretsz valakibe, aki nem megbízható. 
Érzékeny természeted attól is tart, hogy feltárd magad. Mélyen legbelül bizonytalan vagy és folyamatosan kétségben vagy, hogy elég jó vagy-e annak a valakinek.

Erősen félsz az elutasítástól, ezért könnyebbnek gondolod inkább távol maradni a dolgoktól és meg sem próbálni. Emiatt nem is akarod megmutatni igazi lényed és folyamatosan küzdesz ezzel.

Félsz kimutatni, milyen szelíd és érzékeny vagy, nehogy valaki csak ezért legyen kegyelmes veled és ezért maradjon melletted. Ez az oka annak, hogy könnyebben vigyázol inkább te másokra, mert ez azt jelenti, hogy nem kell sebezhetőnek lenned, a szerelem viszont azt jelenti, hogy a legsebezhetőbbnek kell lenned.

OROSZLÁN

A szerelem, a romantika és az önkifejezés házának uralkodójaként csodálsz mindent, ami a szeretettel és szerelemmel kapcsolatos. Ez az egyik kedvenc dolog az életedben. Imádsz szerelembe esni, imádsz a szerelemről beszélni, egyszerűen imádod a szerelmet. Könnyen szerelembe esel, de találni valakit, aki neked megfelel és szerelemben is maradni vele, ez nehéz.

Bizonyos értelemben félsz szerelmesnek lenni, mert félsz a csalódástól. 

Nagyon válogatós vagy és igényes, emiatt ragaszkodsz a magas színvonalhoz, mert attól félsz, hogy rossz ember mellett horgonyzol le, és emiatt a félelem miatt van, hogy egészségtelen szintre viszed el a dolgot azzal, hogy ezt a jellemedet ürügyként használod fel lehetséges mérkőzések megnyerésében. 

Te vagy a zodiákus legnagylelkűbb jegye és sokkal jobban örülsz, ha adsz, mint amikor kapsz, de szükséged van valakire, aki ugyanolyan nagylelkű, mint te. Semmi iránt nem érdeklődsz jobban, mint a szeretet és az érzelmi kötelék iránt. Félsz attól, hogy nem elégülnek ki érzelmi szükségleteid és tudod, hogy ez azt fogja okozni nálad, hogy ugyanolyan könnyen kiszeress a választott személyből, mint amilyen könnyen beleszerettél. 

Csodálatra, tiszteletre és odaadásra van szükséged. A múltban ezt te is mind megadtad valakinek, aki nem viszonozta ugyanezt. És mivel te ezt sokkal jobban műveled, mint a többi jegy, nagyobb mértékű csalódást éreztél. Nem akarsz újra ilyen zűrzavarba kerülni. Borzongsz attól, hogy átéled a fájdalmat, ami a szétválással jár és még ettől is jobban rettegsz, ha hazudik neked a párod. Múltbeli bizalmi kérdések emiatt rendkívül foglalkoztatnak. 

Nagy félelmed a kapcsolatodban az, ha a partnered kiszeret belőled. Ez a saját bizonytalanságod miatt van. Annyira félsz az elutasítástól, hogy inkább te tolsz el mást magadtól, nehogy a másik hamarabb megtegye. Hagyod magad elcsúszni a szerelmen azáltal, hogy bebeszéled magadnak, hogy a legjobb dolog elengedni valakit.
Értékeled a büszkeséged és a racionalitásodat és emiatt attól tartasz, hogy a szerelem ezt veszélybe sodorja, mert amikor a szív is beleszól a dolgokba, akkor hajlamos vagy az érzéseidre és az ösztöneidre hallgatni.

Mindig neked kell irányítónak lenni, ezért ijeszt meg a szerelemben való fürdés, mert nem akarsz lemondani bármiféle kontrollról. Nem szereted azt érezni, hogy nincs hatalmad, és az olyan érzésektől, mint a szerelem, féltékenység, csalódás, úgy érzed, nem vagy uralkodó pozícióban.

Erősen ragaszkodsz a függetlenség iránti igényedhez és megrémít ha fel kell adnod a hatalomból.

SZŰZ

Szűz, az emberek csak azt láthatják benned, amit te megengedsz nekik, hogy lássanak.

Saját magad által szépen felépített, védelmező falak között élsz, és jártas vagy abban, hogy elrejtsd hibáidat. Sokat foglalkozol azzal, hogy értékesnek és szépnek tűnj és ez egy belső küzdelmed. Ez az alacsonyabbrendűségi-komplexus a túlzottan kritikus és elemző természetedből fakad. Igen, szigorú vagy más emberekkel, de magaddal vagy a legszigorúbb. Túl jól ismered a saját hibáidat és hiányosságaidat.

Tökéletességre törekszel és ha a saját normáid alá adsz, nem ismered fel, mennyire méltó vagy a szeretetre. Tehát elkezdesz egy érzelmileg elérhetetlen, zűrzavaros, sok javítást igénylő dolgok mintája szerint élni, mert ezek nyújtják a főnyereményt számodra, az örökös játszmát. Tehát valójában félsz valakitől, aki valóban megérdemel téged, mert folyamatosan attól fogsz tartani, hogy te nem érdemled meg őt.

Tényleges félelmed van a szerelemtől, mert ez egy igaz kötődés lehetőségét nyújtja. A nyíltság és sebezhetőség megrémiszt téged. Nemcsak attól félsz, hogy valaki felfedezi a lágy és sebezhető belsőd, hanem attól is, hogy a hibáidat rajtad kívül ők is meglátják és nem fogják szeretni. Magas követelményeket támasztasz saját magaddal szemben és attól félsz, hogy ezeket a követelményeket nem várhatod el partnereddel szemben, mert olyan magasak. 
Megrémít az érzékiség, de mélyen úgy vágysz rá, mint semmi másra. Talán a múltban valaki már összetörte a szíved és nem érezted magad szeretettnek. Most emiatt az árulás érzésével sétálsz a jelenben és eldobod magadtól az összes szóba jövő lehetőséget. 

Folyamatosan a szélsőséges paranoia és a túlzott bizalom végletei között hullámzol. Valaki olyanra van szükséged, akiben megbízhatsz, de mégis félsz beleszeretni valakibe, aki fontosabb lesz számodra, mint amennyire te fontos leszel neki – hogy még egy alsóbbrendűségi tényt említsek.

MÉRLEG

Mérleg, bár a belső határozatlanságod és az egyedülléttől való félelmed alkalmi kapcsolatokba űz bele, valójában arra vágysz, hogy egy nagy szerelem levegyen a lábaidról. Egy vagy azok közül a jegyek közül, aki az igaz szerelemről álmodozik, és az egyik legfontosabb dolognak tartod az életedben megtalálni a nagy Őt. Egy mély és tartalmas szerelemre vágysz és nem vagy elégedett, amíg a szerelem be nem sétál az életedbe. Arra a fajta szerelemre vágysz, amelyik a testet-lelket-elmét hatja át. Azonban folyamatosan küzdesz ennek a fajta szerelemnek a vágyával és a létezőségét illetően kétségek gyötörnek. 

Mint ahogyan a Szűz, te is pontosan tisztában vagy a hibáiddal. Ennek egy része azért van, mert túlságosan el vagy foglalva az ideális képeddel és mert túlságosan érdekel, milyen benyomást keltesz másokban. Bájos és nagyszerű társaság vagy apró és nem mély dolgokat érintő beszélgetések során; melegszívű és mosolygós vagy, de túlságosan aggódsz amiatt, hogy bármi is felszínre kerüljön a mélyből. Az érzékiség megrémiszt, mert nem akarsz az érzelmek kavargó birodalmába jutni. Birtoklod az érzelmi mélységet, de nem vagy jó az érzések kezelésében. Ezért sokat beszélsz anélkül, hogy túl sokat fednél fel. 

Félsz kimutatni hibáidat, mert nem akarsz csalódást okozni. Sokkal fontosabb számodra, hogy másnak ne okozz fájdalmat, mintha magadnak okoznál fájdalmat. Annyira fontosnak tartod az állandó békét és harmóniát, hogy hajlamos vagy minden problémát a szőnyeg alá seperni és megtartani magadban sértettséged. Ez okozta a múltban az összetört szíved és hogy magányos lettél, ezért te hamarabb lépsz ki a kapcsolatból, minthogy téged hagyjon el valaki.

Annyira félsz a magánytól és fájdalomtól, hogy a szerelmet inkább elnyomod magadban, ahelyett hogy átélnéd. Mulatságos ahogyan vélekedsz erről, inkább elfutni a szerelem elől, így soha senki sem fog bántani.

SKORPIÓ

Nem titok, hogy az első számú félelmed a szerelemmel kapcsolatban abból a veled született félelemből jön, hogy elárulnak. Alapból sem bízol másokban és gyanakvó vagy, legfőképp a hozzád legközelebb állókkal. Ez a félelem mélyebbről jön, mint amilyennek a felszínen mutatkozik és az elutasítástól, elhagyatottságtól való félelmekkel társul. 

Van egy másik dolog, amitől még az elárulástól is jobban tartasz, az hogy felfedik igazi éned. Elvárod, hogy te 100%-ban megbízhass másokban és ők fedjenek fel mindent magukkal kapcsolatban, de te csak azt mutatod meg magadból, amit csak te akarsz, Skorpió. Barátságosnak és nyitottnak tűnsz első benyomásra, de valójában annyira bezárkózott vagy, hogy az emberek nem is ismerhetik meg igazi énedet. Néhányan titokzatosnak hívnak, de valójában titkolózó és bizalmas lélek vagy. Bár nyugodtnak és menőnek látszol, a felszín alatt rengeteg érzelmet rejtesz el. Amit egyik partnered sem mulaszt el felismerni, az az, hogy soha az életben nem tudnak igazán megismerni téged. Félsz a szerelemtől, mert félsz attól, hogy a rossz embernek mutatod meg az igazi énedet. Amikor viszont megnyílsz, azt akarod, hogy az egy életre szóljon. Egyetlen emberre bízod az összes titkodat, magán gondolatodat, érzéseidet és múltadat. Ez az a személy, akibe azzal a hírhedt szenvedéllyel és vad vággyal szeretsz bele. 

Ha egyetlen szóval lehetne jellemezni téged, az a szó az lenne, hogy heves. Túlcsordul az intenzitásod, különösen ha szerelemről van szó, és semmit sem csinálsz fél szívvel, főleg a szerelmet nem. Ha szerelmes vagy, az mély, tetőtől-talpig érződő, és bizonyos értelemben feltétlen. Imádod a romantikát és a vágyat, még a harcaid is vágyakkal teliek. Ez az igazság veled kapcsolatban. A múltban valaki, akivel sokat törődtél, azt mondta neked, hogy “túl sok” vagy. És azóta félsz ettől a kijelentéstől, hogy “túl sok”, úgyhogy uralkodsz ezen, ha szerelemről van szó, és kizárod a lehetőségét is annak, hogy elutasítva legyél. 

Attól is félsz, hogy ismét függj valakitől. Mély szerelembe estél és nagyon szerettél azelőtt, és megengedted annak az illetőnek, hogy az egész világodba besétáljon. És aztán elérkeztél ahhoz a ponthoz, amikortól kezdve az az egyetlen személy lett a boldogságod és kényelmed egyetlen forrása. Minden tőle függött. És ezután az elhibázott kapcsolat után keményen dolgoztál azon, hogy újra megtaláld saját magadban a boldogságot és ez túl sok időt vett igénybe. Azért félsz attól, hogy szerelmes legyél, mert attól félsz, hogy újra el fogsz veszni egy másik személyben. 

A titkos félelmed, ami visszatart a szerelemtől, valószínűleg a boldogságtól való félelem. Mindent olyan komolyan veszel az életben, minden élet-halál kérdése, ezért az élet egy hullámvasút számodra, és nem tudod, hogyan kell megragadni a boldogságot, amikor az arcon csókol. Az igaz szerelem állhat előtted és azt fogod gondolni, hogy ez túl jó ahhoz, hogy igaz legyen és akkor azt fogod tenni, amit mindig is, paranoiássá és pusztítóvá válsz a jó dologgal kapcsolatban. 

NYILAS

Nyilas, energikus és kíváncsi vagy, és kielégíthetetlen a vágyad az élet iránt. Amire még a szerelemtől is jobban vágysz, az az intenzív élményszerzés és a kaland. Számodra egy unalmas élet olyan, mintha egyáltalán nem is élnél. Félsz szerelmes lenni, mert félsz unatkozni valaki mellett. Vágyat és izgalmat akarsz minden nap, emiatt félsz letelepedni a rutin szintjére, amit a szerelem egy idő után hoz, és úgy érzed, ez megtagad téged. 

Örökké tartó függetlenséged nem csak abból fakad, hogy félsz a hülyéktől, hanem abból is, hogy úgy érzed, hevesen meg kell őrizned a szabadságodat. Örökösen nyugtalan és nomád vagy, félsz túl sokáig egy helyen maradni. Nem állhatsz meg és már korábban is elfutottál, amikor úgy érezted, túl közel kerültél valakihez. Az elkötelezettségtől való félelmed nem az elköteleződés miatt van, hanem attól való félelmed van, hogy a monotonitás csapdájába kerülsz. Azért félsz valakibe beleszeretni, mert attól félsz, hogy az a személy le fog lassítani és nem akarod feladni azokat a dolgokat, amik neked a legkedvesebbek. Feladni az utazgatásokat, az új emberekkel való ismerkedéseket, új élmények gyűjtését, számodra ez azt jelentené, hogy fel kell adnod azt az életet, amit szeretsz.

Félsz beleszeretni valakibe, mert nem akarod, hogy a másik áldozatot hozzon. Pontosan tudod, hogy nekik kell majd mindenben engedni, mert te egyáltalán nem leszel toleráns. Egyetlen helyes út van és az az az út, amelyet te jársz. Valaki olyanra van szükséged, aki hagy téged kibontakozni és ragyogni és hagyja, hogy azt csináld, amit akarsz, de ott van melletted az úton. A múltban visszahúzva érezted magad a szerelemben, ezért most már félsz attól, hogy nem könnyen találsz ilyen személyt magad mellé. Addig, amíg megmaradhatsz egy ilyen játékosnak, miközben kapcsolatban vagy, a végletekig ragaszkodó maradsz. Egy idealista vagy, főleg ha szerelemről van szó; és félsz attól, hogy a dolgok túl kényelmessé válnak a rossz személlyel. Nem akarsz tartozni valakihez csak azért, hogy a másik felfedezze, hogy nem kaphat meg téged. 

Semmit sem utálsz jobban, mint azt, ha érzelmileg zsarolva vagy. Nem maradsz meg ilyen személy mellett és nem fogod sajnálni a könnyeket sem – ha a dolgok nem mennek simán, egyszerűen eltűnsz. Hideg logikád és féktelen őszinteséged érzelmeket fakaszt minden egyes alkalommal. Őszintén, egyszerűen nem akarsz a savanyúság és zűrzavar közelében lenni.

BAK

Meghökkentő az önkontrollod és felelősségteljes is vagy, valamint fókuszált és fegyelmezett. Félsz szerelmes lenni, mert ez a dolog, a szerelem egyszerűen meggondolatlan és kiszámíthatatlan. Viszont neked muszáj megfogalmaznod, analizálnod és tervezned. A szerelem pedig bizonytalan lehet és ez fenyegető számodra. Nem akarsz valami olyanban lenni, ami roncsolhatja az életed, vagy elveszítheted benne a kontrollt. 

Az életben nem tudsz veszíteni, és a szerelem is egy olyan dolog, amiben nem akarsz veszíteni. Realista vagy és nem hordasz rózsaszínű szemüveget még akkor sem, ha szerelmes vagy, csak tudod, hogy ezt érzed és benne is akarsz maradni hosszú ideig. Nem igazán kötsz kompromisszumokat és mivel mindennel kapcsolatban megvan a terved, ezért a szerelem is számodra éppúgy egy befektetés. Az erőfeszítéseid, az időd, a pénzed befektetése. Éppen ezért hibázni ebben kudarc számodra, ami nehezen érint és úgy éreznéd, hogy súlyosan kihasználtak és kimerítettek.

Nehéz ezen felülkerekedni, de ha a falaidat lebontották, akkor elkötelezett és makacsul hűséges vagy. Ez megrémiszt téged, mert tudod jól, hogy még akkor sem fogsz menni, ha minden jel szerint menned kellene. Nehéz megváltoztatni a véleményed, ha már egyszer megtaláltad valakivel a közös hangot és beengedted őt az életedbe. Nem lehet könnyen kiismerni és óvatos vagy azzal kapcsolatban, kinek engeded meg, hogy mélyre ásson nálad és meg kell erről előbb bizonyosodnod az embereket illetően. Nem akarod feladni a nehéz munkával elért eredményeket. Ismételten, ez a kudarcba fulladástól való félelmedből származik. Nem akarod csak azért csinálni, hogy utána ott legyél hagyva, érzelmileg kiszipolyozva.
A legjobban a büszkeséged foglalkoztat és az, hogyan lát téged a világ. Megrémiszt még a gondolat is, hogy a szerelem bolondá tehet és félsz attól, hogy mások látni fogják rajtad a fájdalmat, ami a szerelemből jöhet. Nem akarsz gyengének tűnni.

Erősnek akarsz látszani, visszautasítod a sebezhetőséget és a bizonytalanságot, ezért hajlamos vagy elfordulni az érzelmektől és védelmi vonalat építeni. Másoknak rendben van, ha rád támaszkodnak, de a szerelem azt is jelentené, hogy neked is másra kellene támaszkodnod és te félsz ezt megtenni, mert azt éreznéd, hogy nem te irányítod a dolgokat. 

VÍZÖNTŐ

Nagy mértékben van szükséged a szabadságra. A világra lehetőségek sorozataként tekintesz. Félsz attól, hogy beleszeress valakibe, mert nem akarod magad lekorlátozva és irányítva érezni. Ha kapcsolatban vagy, hűséges és elkötelezett vagy. Te is megadod ugyanazt a függetlenséget a partnerednek, amire te magad vágysz, hogy egyenlőek legyetek és te vagy az a jegy, aki a legkevésbé birtokol, de attól tartasz, hogy cserébe nem kapod vissza ugyanezt. Voltál már korábban olyan szituációkban, ahol a dolgok rossz irányba fordultak, mert a partnered azt akarta, hogy add fel a függetlenségedet és ez fojtogató volt. Idealista vagy, aki az igaz szerelmet akarja, de az az erőd is megvan, hogy érzelmileg eltávolodj és ezt azért teszed, hogy megvédd a függetlenséged, ezért inkább alkalmi kapcsolataid vannak.

Ez nem azt jelenti, hogy nem vágysz komoly kapcsolatra. Egyszerűen csak attól félsz, hogy nem fogod megtalálni azt a személyt, aki megérti, mennyire fontos számodra a függetlenség. Nem akarsz egy olyan kapcsolatban élni, amelyikben mindkettőtöknek fel kell áldoznia saját magát. Tapasztalataid azt mutatják, nehéz találni valakit, aki megérti a szabadelvűségedet és a normálistól eltérő gondolkodásodat az életről, és aki tényleg hajlandó lenne érted átírni a szerelem szabályait. Nem akarsz normális és tipikus lenni. Félsz, hogy elveszlik a kapcsolatod hitelessége az elvárások, mérföldkövek elérése és “dolgok listáinak” kavalkádjában. Nem olyan szerelmet akarsz, mint amilyen másoknak van.

Nagyon félsz attól is, hogy nem fogadnak el olyannak, amilyen vagy. Ez a saját magaddal szemben felállított magas elvárásokból és büszkeségedből ered. Félsz szerelembe esni, mert ez azt jelentené számodra, hogy 24/7-ben átlátható lennél és félsz őszintének lenni valakivel azzal kapcsolatban, ki vagy te igaziból.

Ösztönösen bízol mindenkiben, azt is mondhatnák rád, hogy naív és hiszékeny vagy. De a múltban a jó természeted ki lett zsákmányolva. Nagyra értékeled az érzelmek feletti logikát és nem akarod újra elveszíteni ezt az érzékelésedet a szerelemben. Attól tartasz, hogy a szerelem hülyét csinál belőled.

Túlságosan függtél valakitől a múltban és minden az ellentétévé vált annak, ami vagy, és csak úgy szabadultál meg ettől, mikor már véget ért a dolog.

Félsz attól, hogy ismét odaadd magad valakinek.

HALAK

Halak, félsz attól, hogy kihasználnak. Önzetlen vagy és úgy segítesz másoknak, hogy soha nem vársz el semmit viszonzásul. Maximálisan elfogadsz másokat, még a szerelem megtalálásától is fontosabbnak tartod azt, hogy segíts másoknak. Gyakran találod magad megkínzott lelkek között és más emberek megmentésének szükségessége miatt képtelen leszel meghúzni a határokat. Gyakran előfordul, hogy amikor kapcsolatba kerülsz valakivel, azon kapod magad, hogy kihasználnak. Félsz szeretni, mert nem akarod újra ezt érezni és tudod, hogy nem tudsz segíteni, mégis mindened odaadod. 

Sokszor valakinek csak a helyes dolgokat kell mondogatnia neked és máris azt hiszed, szerelmes vagy. Ez nem a te hibád, gyógyíthatatlanul romantikus vagy, aki csak meg akarja találni az igazit. Ez persze soha nem tart sokáig és újra és újra csalódást okoz. Félsz szeretni, mert tudod magadról, hogy olyan könnyen befolyásolható vagy és időről időre mindig a rossz személybe szeretsz bele. 

Csak az azon az áron megszerzett csalódásokat akarod elkerülni, amiket már túl sokszor átéltél. Csak a vakon hűséges és gondoskodó természetedet hibáztathatod. Feltétel nélkül vagy nagylelkű és sokszor olyan partnereid voltak, akiknek csak adtál és adtál egészen addig, amíg már nem volt mit adni. És ezt az ürességet nem akarod újra érezni. Félsz egy újabb csalódástól, egy újabb megbocsátástól, egy újabb csapástól ami megtör, és attól tartasz, hogy elveszíted a szerelembe vetett hited.

Olvasd el ezeket is:

Melyik csillagjegy milyen okkal fog kidobni?

Problémás csillagjegyek, akikkel jobb ha nem kötöd össze az életed

Fotó Maria Teneva

#követem

Legolvasottabbak

Stílusos megoldások, avagy minden alkalom tökéletes a trendi megjelenésre!

A divat változó, sokszínű, azonban egyes alapdaraboknak és kiegészítőknek hála nincs az az esemény, vagy helyzet, ami kihívást jelenthetne, már ami a maximálisan stílusos...

Mi az a 6 ok, ami miatt nem találsz rá a szerelemre?

Annak, hogy egy bizonyos ideig egyedülállóak vagyunk, megvan a maga előnye. Ilyenkor lehet a legjobban fejlődni, kiteljesedni és megtalálni saját magunkat még annak ellenére...

50 legjobb “Jó reggelt” üzenet, hogy megmosolyogtasd

Szóval végre sikerült lekerülnöd a társkereső alkalmazásokról, és most egy kicsit mélyebben megismerkedsz azzal a különleges valakivel. Egy remek "Jó reggelt" szöveg segíthet fenntartani...

Kit szeretnél – kire van igazán szükséged egy párkapcsolatban? Horoszkópod elárulja

Kire van szükséged egy kapcsolatban? Horoszkópod elárulja KOS Ki az, akit te szeretnél: valakit, aki hajlamos időnként igazán erős lenni és alkalmazkodik a vágyaidhoz különösebb noszogatás...

Emlékeztetőül, az erős nőknek is joguk van néha elfáradni

Talán ez megdöbbentő, de vedd tudomásul, hogy az erős nőknek is joga van néha elesni. Whoaa tudom, mire gondolsz. Te vagy a stabil pont; az,...