Kezdőlap Hasznos tanácsok 8 hetes kiskutya mit ehet ?

8 hetes kiskutya mit ehet ?

Átlagosan 8 hetes korukban szoktak új ember családjukhoz kerülni a kutya kölykök. Ilyenkor merül fel a kérdés egy 8 hetes kiskutya mit ehet ?

Ebben az időszakban a legjátékosabban és a leggyorsabban ekkor kezdenek el nőni. A 8 hetes kiskutyák ilyenkor fontos társadalmi viselkedést tanulnak, amely meghatározza, hogyan lépnek kapcsolatba a külvilággal életük során. A növekedés ezen fontos időszakában elengedhetetlen annak biztosítása, hogy 8 hetes kölyökkutyája megfelelő táplálékot kapjon. 

Az is fontos, hogy kutya tulajdonosként rendelkezzen egy úgynevezett ellenőrző listával, amelyet követni tud és amely lefedi az új kölyök gondozásának alapjait. A megfelelő táplálkozás nem csak a kiegyensúlyozott és egészséges testi fejlődés elősegítését szolgálja, hanem biztosítja a kognitív és neurológia fejlődéshez szükséges tápanyagokat is. Lehet, hogy nehéz kitalálni az új tulajdonosok számára, hogy mivel lehet etetni egy 8 hetes kiskutyát. Az igazság az, hogy rengeteg információ áll rendelkezésre arról hogy mit kell etetni a kiskutyákkal, de ezek az inormációk gyakran ellentmondanak más forrásoknak és ilyenkor nehézségbe ütközhetünk a kölyök ideális táplálék forrásának felismerésében. 

Az újdonsült kiskutya tulajdonosok számára az egyetlen legfontosabb forrás az állatorvos.

Erősen ajánlott, hogy szoros kapcsolatot alakítsunk ki egy megbízható, helyi állatorvossal, mivel ők szakszerű útmutatást nyújthatnak a kölykök táplálkozásáról, testmozgás igényeikről illetve követni tudják fejlődésüket. 

Mire van szükségük a kiskutyáknak?

Az első dolog, amit tudni kell, hogy amikor tápot választ újdonsült kiskutyájának az, hogy a testtömeg szabályzáskor a kölyköknek több kalóriára van szükségük, mint az idősebb kutyáknak. A kölyökkutyák apró energiacsomagok, akik folyamatosan mozognak, játszanak és tanulnak. És amikor nem ezeket csinálják, akkor valószínűleg szusszannak egy nagyot a következő nagy menethez. Mivel kalóriaszükségletük olyan nagy, a kölyökkutyákat általában olyan forrásokból kell táplálni, amelyek kiváló tápláléksűrűséget biztosítanak. Jellemzősen ez azt jelenti, hogy a kifejezetten kölyökkutyák számára forgalmazott tápok jobb minőségű összetevőket és kevesebb töltőanyagot tartalmaznak, mint egy ugyanazon márkanév alatt forgalmazott felnőtt kutyák számára kialakított hasonló termék. 

8 hetes kiskutya mit ehet ?

A kölykök 8 hetesen már egy másik  átmeneti időszakban vannak az evést illetően is (az első átmeneti időszak akkor kezdődik, amikor elkezd jönni a foguk és az anyatej mellé újszülött tápot is kapnak – 3-4 hetes korban lehet elkezdeni). 

A táplálékforrás lehet száraz, vagy nedves illetve ezek kombinációja.

A felnőtt kutyákkal ellentétben, akiket hagyományosan napi 2 étkezéssel táplálnak, a kölyköknek 3 egyenletes méretű étkezésre lesz szükségük a nap folyamán. 

A kölyökkutya tápok összetételét úgy tervezték, hogy megfelelő tápanyagot nyújtson az egészséges növekedés támogatásához. A márkák között vannak eltérések, ezért a legfontosabb dolog egy táp kiválasztásánál, hogy kiváló minőségű összetevőket tartalmazzon.

A jó minőségű összetevőkkel rendelkező kölyökkutya tápok jellemzően kisebb adagban vannak, az összetevők megnövekedett tápanyag sűrűsége miatt. 

Az összes életciklusra tervezett termék kiválasztásának az az egyik előnye, hogy a különféle növekedési periódusok alatt nincs átállási idő egyik márkáról a másikra, ami nagyban megkönnyíti mind a kutyus, mind a gazdi életét. 

Konzultáljon a helyi állatorvossal az adott kölyökfajtának megfelelő táplálkozási profil megtalálása érdekében. 

A fenti iránymutatások betartásával képesek lesznek a kölyökkutyának a lehető legjobb táplálkozást biztosítani.

A kölyök egészségével kapcsolatos további kérdéseivel forduljon a helyi állatorvoshoz.

További hasznos tanácsok más témákban az oldalunkon.

A képet a mininarancs instagram oldaláról szedtük.Az oldalukon rengeteg golden retriever kölyök kutya képet is hasznos információkat találtok.

Fotó: MiniNarancs Instagram

 

#követem

Legolvasottabbak

Stílusos megoldások, avagy minden alkalom tökéletes a trendi megjelenésre!

A divat változó, sokszínű, azonban egyes alapdaraboknak és kiegészítőknek hála nincs az az esemény, vagy helyzet, ami kihívást jelenthetne, már ami a maximálisan stílusos...

Mi az a 6 ok, ami miatt nem találsz rá a szerelemre?

Annak, hogy egy bizonyos ideig egyedülállóak vagyunk, megvan a maga előnye. Ilyenkor lehet a legjobban fejlődni, kiteljesedni és megtalálni saját magunkat még annak ellenére...

50 legjobb “Jó reggelt” üzenet, hogy megmosolyogtasd

Szóval végre sikerült lekerülnöd a társkereső alkalmazásokról, és most egy kicsit mélyebben megismerkedsz azzal a különleges valakivel. Egy remek "Jó reggelt" szöveg segíthet fenntartani...

Kit szeretnél – kire van igazán szükséged egy párkapcsolatban? Horoszkópod elárulja

Kire van szükséged egy kapcsolatban? Horoszkópod elárulja KOS Ki az, akit te szeretnél: valakit, aki hajlamos időnként igazán erős lenni és alkalmazkodik a vágyaidhoz különösebb noszogatás...

Emlékeztetőül, az erős nőknek is joguk van néha elfáradni

Talán ez megdöbbentő, de vedd tudomásul, hogy az erős nőknek is joga van néha elesni. Whoaa tudom, mire gondolsz. Te vagy a stabil pont; az,...