Kezdőlap Hasznos tanácsok 8 hetes kiskutya mit ehet ?

8 hetes kiskutya mit ehet ?

Átlagosan 8 hetes korukban szoktak új ember családjukhoz kerülni a kutya kölykök. Ilyenkor merül fel a kérdés egy 8 hetes kiskutya mit ehet ?

Ebben az időszakban a legjátékosabban és a leggyorsabban ekkor kezdenek el nőni. A 8 hetes kiskutyák ilyenkor fontos társadalmi viselkedést tanulnak, amely meghatározza, hogyan lépnek kapcsolatba a külvilággal életük során. A növekedés ezen fontos időszakában elengedhetetlen annak biztosítása, hogy 8 hetes kölyökkutyája megfelelő táplálékot kapjon. 

Az is fontos, hogy kutya tulajdonosként rendelkezzen egy úgynevezett ellenőrző listával, amelyet követni tud és amely lefedi az új kölyök gondozásának alapjait. A megfelelő táplálkozás nem csak a kiegyensúlyozott és egészséges testi fejlődés elősegítését szolgálja, hanem biztosítja a kognitív és neurológia fejlődéshez szükséges tápanyagokat is. Lehet, hogy nehéz kitalálni az új tulajdonosok számára, hogy mivel lehet etetni egy 8 hetes kiskutyát. Az igazság az, hogy rengeteg információ áll rendelkezésre arról hogy mit kell etetni a kiskutyákkal, de ezek az inormációk gyakran ellentmondanak más forrásoknak és ilyenkor nehézségbe ütközhetünk a kölyök ideális táplálék forrásának felismerésében. 

Az újdonsült kiskutya tulajdonosok számára az egyetlen legfontosabb forrás az állatorvos.

Erősen ajánlott, hogy szoros kapcsolatot alakítsunk ki egy megbízható, helyi állatorvossal, mivel ők szakszerű útmutatást nyújthatnak a kölykök táplálkozásáról, testmozgás igényeikről illetve követni tudják fejlődésüket. 

Mire van szükségük a kiskutyáknak?

Az első dolog, amit tudni kell, hogy amikor tápot választ újdonsült kiskutyájának az, hogy a testtömeg szabályzáskor a kölyköknek több kalóriára van szükségük, mint az idősebb kutyáknak. A kölyökkutyák apró energiacsomagok, akik folyamatosan mozognak, játszanak és tanulnak. És amikor nem ezeket csinálják, akkor valószínűleg szusszannak egy nagyot a következő nagy menethez. Mivel kalóriaszükségletük olyan nagy, a kölyökkutyákat általában olyan forrásokból kell táplálni, amelyek kiváló tápláléksűrűséget biztosítanak. Jellemzősen ez azt jelenti, hogy a kifejezetten kölyökkutyák számára forgalmazott tápok jobb minőségű összetevőket és kevesebb töltőanyagot tartalmaznak, mint egy ugyanazon márkanév alatt forgalmazott felnőtt kutyák számára kialakított hasonló termék. 

8 hetes kiskutya mit ehet ?

A kölykök 8 hetesen már egy másik  átmeneti időszakban vannak az evést illetően is (az első átmeneti időszak akkor kezdődik, amikor elkezd jönni a foguk és az anyatej mellé újszülött tápot is kapnak – 3-4 hetes korban lehet elkezdeni). 

A táplálékforrás lehet száraz, vagy nedves illetve ezek kombinációja.

A felnőtt kutyákkal ellentétben, akiket hagyományosan napi 2 étkezéssel táplálnak, a kölyköknek 3 egyenletes méretű étkezésre lesz szükségük a nap folyamán. 

A kölyökkutya tápok összetételét úgy tervezték, hogy megfelelő tápanyagot nyújtson az egészséges növekedés támogatásához. A márkák között vannak eltérések, ezért a legfontosabb dolog egy táp kiválasztásánál, hogy kiváló minőségű összetevőket tartalmazzon.

A jó minőségű összetevőkkel rendelkező kölyökkutya tápok jellemzően kisebb adagban vannak, az összetevők megnövekedett tápanyag sűrűsége miatt. 

Az összes életciklusra tervezett termék kiválasztásának az az egyik előnye, hogy a különféle növekedési periódusok alatt nincs átállási idő egyik márkáról a másikra, ami nagyban megkönnyíti mind a kutyus, mind a gazdi életét. 

Konzultáljon a helyi állatorvossal az adott kölyökfajtának megfelelő táplálkozási profil megtalálása érdekében. 

A fenti iránymutatások betartásával képesek lesznek a kölyökkutyának a lehető legjobb táplálkozást biztosítani.

A kölyök egészségével kapcsolatos további kérdéseivel forduljon a helyi állatorvoshoz.

További hasznos tanácsok más témákban az oldalunkon.

A képet a mininarancs instagram oldaláról szedtük.Az oldalukon rengeteg golden retriever kölyök kutya képet is hasznos információkat találtok.

Fotó: MiniNarancs Instagram

 

#követem

Legolvasottabbak

A Markasbolt.hu csapata felveszi a kesztyűt a vírussal szemben

A Covid-19 a világon mindenhol kihívás elé állítja az embereket, a feje tetejére állt hétköznapok és a vírus miatt esetleg kieső jövedelmek pedig egészségtelen,...

Aknéja van, amelytől nem tud szabadulni? Ellenőrizze a baktériumokat a gyomrában.

Emésztés és pattanások Az egészséges emésztés és bélfunkció visszatükröződik a test állapotán. Ha az emésztés lassú és az emésztőrendszer szennyeződésektől van eltömődve, különféle problémák merülnek fel. Először...

Legjobb női frizurák 2020 -ban

Össze szedtük a legjobb női frizurákat 2020-ból! Még mindig hódítanak a félhosszú hajak, megmutatjuk a három legnépszerűbbet ezekből. Természetesen ez az a fajta hajhossz ami...

Az exeknek, akik nélkül ma nem lennénk azok, akikké váltunk

Az exeknek, akiknek köszönhetően váltunk olyanná, akik ma vagyunk. Csak azért, mert már nem vagyunk együtt, nem jelenti azt, hogy rosszul kell éreznünk magunkat egymással...

Mit csináljak ha nem tudok aludni, íme 18 dolog

„Ha most elalszom, akkor még hat órát tudok aludni.” „Ha most elalszom, akkor még öt órát tudok aludni.” „Ha most elalszom, akkor még négy órát tudok...