Kezdőlap Motiváció Katonából lett kozmetikus

Katonából lett kozmetikus

Kovács Vivien közel 7 év szolgálati viszony után a gépkarabélyt krémekre és sminkecsetekre cserélte.

A két pálya közel sincs köszönő viszonyban egymással, mégis több a közös pont, mint azt először gondolnánk. Vivien elmondása szerint mindkét területen nagyon fontos az alázat, a pontosság és a megbízhatóság.

Vivien a honvédség kötelékébe nem saját akaratából, hanem szülei hatására vonult be 2010-ben, ahol egy 3 és fél hónapos alapkiképzéssel indult a katonai pályája. Bár nem ez volt az álma, nem állt tőle messze ez a férfias hivatás:

“Már óvodában is a kisautókkal – azon belül is egy traktorral –és játék katonákkal, rendőrökkel játszottam, szerettem a fiús a játékokat”.

Az alap kiképzés után Veszprémben szolgált, mint komendáns, ami magában foglalja a nemzeti ünnepnapokon való koszorúzást, rendész szolgálatadást, katonai temetéseket, forgalomszabályozást és konvoj kísérést.

kovács vivien katonából kozmetikus

Kétszer 1 évet töltött békefenntartó misszióban ENSZ katonaként, Cipruson (UNFICYP).

Szolgálati idejének utolsó évében is épp külszolgálatot teljesített, mikor egy nem várt élethelyzet miatt megérett benne a döntés, hogy átgondolja és újraépítse életét.

“Nehezen, de meg kellett hoznom azt a döntést, hogy leszerelek és meglépem egy olyan régi álmom, amiről nem is tudtam, hogy valójában az.

A misszió ideje alatt már a táborban is festettem a katonanő társaim szemöldökét, szempilláját, de ha jobban belegondolok, mindig is szerettem más lányokat, hölgyeket megszépíteni. Imádtam a csillogást a szemükben, mikor tükörbe néztek egy általam elkészített sminkben vagy frizurában.”

A hazatérését és leszerelését követően útja egyből a budapesti Corvin köz Oktatási Központba vezetett.

A szakma legjobbjaitól tanulhatott és itt figyelt fel tehetségére Rácz Dóra Európa bajnok sminkes és mesterkozmetikus, aki szárnyai alá vette és együtt dolgoznak Dóri budapesti szalonjában.

“Nagyon megörültem Dóri megkeresésének, hatalmas megtiszteltetésnek éreztem! Elárulta, hogy babát vár és szeretne valakit, aki helyettesíti őt, míg vissza nem tér a vendégeihez. Örömmel és izgatottan mondtam neki igent.”

Vivien hetente két alkalommal Budapesten – már másfél éve –  és mellette Kecskeméten indított saját vállalkozását építi, ahol széles repertoár közül választhatnak a szépülni vágyó nők és férfiak.

“Nem tudnék 1 kedvencet kiemelni! Szeretem az anti-aging kezeléseket, mert nagyon látványos eredményeket lehet elérni egy jól felépített hatóanyag kombinációval. Imádom az arctisztítást is, hétköznapi nevén a nyomkodást. Persze ott van a sminkelés is, ami egész kislány korom óta szerelem!”

Ex katonaként nagyon maximalista, a tökéletességre törekszik munkájában és a vendégeivel való kapcsolatában is.

Nem engedhetem meg magamnak a hibázás lehetőségét sem, hiszen a vendégeim bizalmat fektetnek belém és a kezem munkájába. A bőrükről, az arcukról van szó, ami mindig szem előtt van. A bőrünk a legnagyobb érzékszervünk, ami nagyon sérülékeny is egyben. Ezért nagyon fontos alaposan megválogatni, hogy mit teszünk rá, mit csinálunk vele otthon.

Érdemes tényleg szakemberhez fordulni, aki személyre szabottan tud kezelést és termékeket ajánlani, kiegészítve otthoni ápolással is. Szeretem, ha mindenki számára egy kellemes, pihentető és feltöltődő élmény a nálam töltött idő!”

kozemtikus kecsekemét kovács vivien

Kovács Vivien elérhetőségei:

6000 Kecskemét, Eper u. 1. Mónika Szépségszalon

Kovács Vivien facebool oldala

Kovács Vivien kozemtikus weboldala

#követem

Legolvasottabbak

Miért a Natur Prémium szappanok?

A boltban kapható tusfürdőkkel vagy olcsó "szappanokkal" szemben termékeik nem tartalmaznak mesterséges alapanyagokat, tartósítószereket, SLS-t, parabént, kőolajszármazékokat, pálmaolajat, mesterséges színezékeket, allergén anyagokat. Mindemellett a...

Minőségi vitamin közvetlenül a gyártótól

Mostani helyzetben, hogy a bioboltok készletei fogyóban vannak, és nagyon nehéz nekik az utánrendelés, így legtöbbünknek marad az online rendelés. Sokan vagyunk úgy viszont, hogy...

Pozitív hírek a koronavírusról. Osszátok meg!

“A sok negatív hír mellett beszéljünk pár POZITÍV hírről is, ami a koronavírus kezelésével kapcsolatban jelent meg hazánkban és a világban: 💗Világszinten már 84 557...

Elfogyott a kézfertőtlenítő a boltokból? Készítsd el otthon, fillérekből.

A koronavírus-járvány megjelenése miatt egyre fontosabb szerepet kap a betegséggel szembeni védekezés, a legtöbben sokkal nagyobb figyelmet fordítanak a megfelelő kézmosásra, kézfertőtlenítésre. Sok boltban...

Balázs őszintén a korona vírusról és a média által keltett pánikról

Balázs élő bejelentkezésben őszintén beszélt a korona vírusról, és arról, hogyan is viselkedjünk. Ha ezt a videót megnézed biztosan nagy megértést kapsz arról miért van...