Kezdőlap Motiváció Minden, amit azzal kapcsolatban kell tudnod, melyik férfit engedd be az életedbe...

Minden, amit azzal kapcsolatban kell tudnod, melyik férfit engedd be az életedbe – 4. Rész

Egy párkapcsolat nem arról szól, hogy megtaláljuk a tökéletes egyezőséget, hanem arról, hogy találj valakit, akivel együtt egy tartalomdús, hosszan tartó kapcsolat jöjjön létre. Ez egy tevékeny folyamat és nem csak úgy létezik magától. Arról szól, hogy közösen együtt dolgoztok rajta, egy csapat vagytok és leküzditek az akadályokat.

Amit sosem kellene figyelmen kívül hagynod

Minden párkapcsolat más és különböző körülmények között születik. Azonban létezik néhány alapvető igazság, ami megmutatja, hogy egy férfi hozzád való – néhány riasztó jel, ami mellett sose menj el:

Te nem bízol benne

Bizalom nélkül nincs kapcsolat. Egy jó, erős és egészséges kapcsolatban ezt magától és könnyedén érzed. Biztonságban érzed magad. És nem érzed magad pánikban, nem arra számítasz mindig, ha valami történik, végetek. Ha nem hiszed el, amit mond, vagy mindig megkérdőjelezed a dolgait, vagy a tartózkodási helyét, akkor valami jelentősen hibádzik. Nem lehet folyamatosan ezzel tölteni az életed, ez csak kimerít. 

Néha a bizalom hiánya valami lényeges dolog miatt alakul ki. Talán már megcsalt, vagy rajta kaptad már néhány hazugságon. Annak ellenére, hogy nem tudod meghatározni az okát, azt érzed, hogy nem bízhatsz ebben a személyben. Akárhogyan is, ez egy olyan fontos jel, ami azt sejteti, hogy ez a kapcsolat nem fog sokáig tartani.

Ha már megcsalt a múltban, vagy hazudott neked, akkor a legőszintébben el kell döntened, hogy tényleg el tudod-e engedni a múltat és igazán elhiszed neki, hogy soha nem fog többet ilyet csinálni, vagy nem tudod elengedni és pont. De ha ez a helyzet, akkor nincs értelme tovább együtt maradni. Csak egy olyan szituációban tartod benne magad, amiben bizonytalan és paranoiás vagy. Egy kapcsolat a legjobb oldalad kell hogy kihozza, nem a legrosszabbat. 

Ha nem tudod megtalálni az okát, miért nem hiszel neki, hallgass a megérzéseidre. Ezek hihetetlenül erősek lehetnek.  

A kapcsolatnak nincs meg mélysége

A szexuális kémia remek dolog és kétségkívül fontos, de egyedül csak ez nem tart fenn egy kapcsolatot. Ez csak egy darabja a kirakónak. Sokan benne maradnak ebben és oly sokakat elbűvölt már a extázisa, hogy minden olyan jelet figyelmen kívül hagytak, ami egyértelműen azt mutatta, hogy ő nem az az ember…

Szóval ahhoz, hogy hosszú ideig fennmaradjon egy kapcsolat, kell hogy legyen tartalma, mélysége. Igazán kell ismerned a partneredet és ez messze meghaladja a hálószoba képességeit. Tudnod kell, ki ő, mit akar az élettől, mik a céljai, mik az álmai és mitől fél

Egy ember belsőjét rengeteg réteg fedi. Van aki csak a felsőt látja; van aki feltárja a többit és van aki a legalsót is fel akarja fedni, hogy ezáltal az igazi belsőt lássa meg. Életed partnerének az utolsó csoportba kellene tartoznia.

Ismerni alap dolgokat valakivel kapcsolatban nem jelenti azt, hogy ismerjük a személyt igazán. Ha csak a legáltalánosabb dolgokat ismered az illetővel kapcsolatban, amiket másokról is könnyedén megismersz, akkor nincs meg az igazi, mély kapcsolat kettőtök között. Szerencsére ez egy olyan dolog, amin lehet változtatni – ha mindketten akarjátok. Próbálj tudatosan kötődni hozzá ilyen módon. Ha ő ezt visszautasítja, vagy továbbra is úgy érzed, hogy nem érzed a mély kötődést, akkor ő nem invesztál bele annyit a kapcsolatotokba, mint te. Vagy egyszerűen nem vagytok egymásnak valók. 

Kizárólag a vonzódás és szexuális kémia soha sem elég ahhoz, hogy egy kapcsolat fennmaradjon. Ha most ennyi van, oké; de idővel úgyis szintet akarsz majd lépni, ha azt érzed, hogy megtaláltad a zsáneredet.

A tisztelet hiánya

A tisztelet (https://wikiszotar.hu/ertelmezo-szotar/Tisztelet) a leginkább figyelmen kívül hagyott tényező, amikor egy kapcsolat működéséről van szó, pedig az egyik legfontosabb tényező. Ha egy hosszan tartó, egészséges párkapcsolatra vágysz, akkor muszáj tisztelnetek egymást.

A Tisztelet egyébként egy kényes téma a férfiaknál. Ha te, nőként nem adsz tiszteletet egy férfinak, ő sem fogja viszonozni ezt. Szóval első körben meg lehet nézni azt, hogy mi a helyzet a te részedről, és hogyan tudsz te ezen változtatni.

Természetesen mindkét félnek oda-vissza tisztelnie kell egymást. Tisztelni a személyt, a céljait, a gondolkodását, a törekvéseit, különösen a határait. 

Szóval semmi lenéző tekintet, vagy flegmázás.

A legrosszabb oldalad hozza ki

Mint ahogy korábban is említettem, egy kapcsolatnak mindkét fél legjobb oldalát kell kihoznia egymásból.

Előfordulhat, hogy nem is ismered fel, hogy a párod hogy átalakított téged a kapcsolatotok alatt. Bele lehet annyira ragadni egy férfi iránti érzésekbe, hogy figyelmen kívül hagyjuk azt a tényt, hogy nem is igazán szeretjük magunkat, amikor mellette vagyunk. Az, hogy két személy nem érzi a legjobb formában önmagát a másik mellett, nem feltétlenül jelenti azt, hogy egyik, vagy másik rossz személy lenne, inkább azt, hogy nem egymásnak valók és így tényleg a legrosszabbat hozzák ki egymásból. 

Viszont tény, hogy egy kapcsolatnak a magasba kell téged röpítenie, nem pedig lehúznia – ezáltal a potenciális lehetőségeket kihoznia belőled. Természetesen egy párkapcsolat nem mindig napsütés, türelmet és munkát igényel. De legnagyobb mértékben és általában véve a türelem és a munka eredményeképpen egy pozitív irányba kell terelődjön, ahol fejlődés, megértés és ezek által még nagyobb szerelem és kötődés jöjjön létre. 

A rossz kapcsolatokban pedig a belefektetett munkából csak rengeteg beletett erőfeszítés, viták és veszekedések, harcok és a győzelemre való próbálkozások jönnek ki eredményül. 

Ő nem vállal felelősséget

Egy másik fontos tényező, amikor a párod nem fog felelősséget vállalni semmiért és hibáztatni fog, például egy ilyen indoklással: “Nem kiabálnék veled, ha nem lennél olyan idegesítő.”. Ahelyett, hogy beismerné, amikor téved, kifogásokkal és maga igazolásával fogja megmagyarázni, hogy téged hibáztasson. 

A pszichopaták vagy szociopaták egyik legfontosabb ismérve, hogy nem tudnak felelősséget vállalni; az empátia alapvető hiánya, amely megakadályozza őket abban, hogy bármikor láthassák a másik személy perspektíváját. Ez azonban nem mindig így indul. Kezdetben szórakoztat téged és minden, amit csinálsz, helyes a szemében. Aztán egyszer csak boldogtalan lesz és téged okol azért, mert minden rossz. Nem inspirálod őt eléggé; nem adod meg neki, amire szüksége van; nem vagy eléggé megértő; mindig olyan negatív vagy – mindig te, ő sosem.  

Természetesen, nem minden partner pszicho, aki nem tud felelősséget vállalni, lehet valaki egyszerűen éretlen is. De ezt a jellemzőt mindenképpen érdemes észben tartani, mert rengeteg nárcisztikus személyiség rohangál odakint és ez a fő ismérvük.

Ő önző

Mindig ő találja ki a programokat és azt csináltok, amit ő akar és ahogyan ő akarja? És amikor neked van egyszer választási lehetőséged, neki nyilvánvalóan nem tetszik és akkor az egyszer is kiveri érte a balhét? Itt erről a tényezőről van szó.

Egy önző ember általában önző szeretetre hajlamos. Ami azt jelenti, hogy az ilyen szeretni fog téged, akkor ha úgy teszed boldoggá, ahogyan ő akarja; amikor úgy viselkedsz, ahogyan ő akarja – természetesen akkor a legjobb partnerként viselkedik. De amikor eltérsz a forgatókönyvtől, visszavonul és semmit sem tesz érted, egyfajta megtorlás céljából. 

Na. egy normális párkapcsolat nem így működik. Egy kapcsolatban nem szolgálni kellene a másik felet. Ez egy olyan csapat, amelyben mindkét partner egyforma jogokkal és kötelezettségekkel, szabadsággal rendelkezik; amelyben együtt dolgoznak a céljaik elérésén; társként – nem pedig arról szól a dolog, hogy az egyik fél a másiknak dolgozik.

Hagyd, hogy a megérzéseid vezéreljenek

Korábban már megjegyeztem, hogy a megérzéseidre hallgatni arany, és legyen egy kicsit több szó is most erről, mert ez egy alapvető képesség az embernél és távol tud tartani a problémáktól.

A megérzés egy hatékony eszköz a párkapcsolatban. Ez mindannyiunkban megvan és finomhangolható az optimális működéshez. A vele való kapcsolatfelvétel módja pedig annak meghallgatása, hogy mit mond neked. Figyelj arra a kicsi, csendes hangra, amely gyengéden mondja neked: “Ennél többet érdemelsz, nincs szükséged erre a srácra.”

Míg egód hangos és erőteljes, mindent áthatónak tűnő. Azt mondja neked: “Hát persze, hogy ez a fickó hozzád való! Mi van akkor, ha napokra eltűnt és azt sem tudtad, mi van vele, akkor is azt mondta most, hogy te vagy a legcsodálatosabb nő! Szeret téged!”.

Az egód túlkiabálja a zajt és meggyőz arról, hogy az általad áhított dolog márpedig valóságos és sokat kockáztatsz, ha nem így gondolod.

Az emberek többsége engedi, hogy az egója bele avatkozzon az életébe, és amikor a kapcsolat összeomlik, természetesen az egója is összeomlik – majd abszolút szenvedés következik be. 

A tudatlan tudatalattinak teljes arzenálja van a jó tanácsokból, míg éber tudatunknak nem könnyű a hozzáférése az információk elemzéséhez. 

Elménk mindent tárolt arról, ami valaha történt velünk és ennek megfelelően hoz döntéseket. 

Találkoztál már valaha is olyan férfival és rögtön beleszerettél első látásra, amikor még semmit sem tudtál róla? Vagy talán találkoztál valakivel, aki ragyogóan nézett ki, de egyszerűen nem bírtad elviselni? Mindkét példa a tudatlan tudatalattit mutatja működés közben. 

“Tudatosan” felvetheted a dolgokat anélkül, hogy észrevennéd és olyan érzések születnek benned, amelyeket nem tudsz pontosan elmondani vagy inkább megmagyarázni.

A lényeg az, hogy legtöbbször már tudod a választ. A probléma viszont ebben, hogy úgy érzed, más lenne a válasz és ahelyett, hogy elfogadnád azt, ami racionális (https://wikiszotar.hu/ertelmezo-szotar/Racion%C3%A1lis), inkább elveted, megsemmisíted, leértékeled. 

Íme néhány tipp, amely segít jobban közelebb kerülni a megérzésedhez

  • Tegyél fel magadnak egy kérdést és arra a válaszra figyelj, ami rögtön, legelsőre jön. A valódi válasz ugyanis először jön, majd csak ezután következnek a kifogások és az indokok.

  • Ellenőrizd le egy jó baráttal, akiről tudod, hogy józanul gondolkodik. Néha sokat segít egy kívülálló nézőpontja, mert van, hogy annyira benne vagyunk egy szituációban, hogy nem érzünk semmi erőt arra, hogy magunknak higgyünk. Egy józanul gondolkodó barát kívülálló és tárgyilagos megközelítése viszont megoldás. 

  • Gyakorold az éberséget. Az emberek többsége úgy éli az életét, hogy egyik dologról a másikra ugrál – munka, megbízások, boldog óra stb és nincs idejük saját gondolataikra figyelni. Próbál a nap folyamán tudatos és magadra figyelmes maradni és ellenőrizd le magadban azzal, hogy megfigyeled, mit gondolsz és érzel. 

A lényeg a döntés. Ez határozza meg, hogy egy kapcsolat sikeres, tartós marad-e és lelkesedést hagy benned, vagy kudarcot vall.

A jó hír az, hogy megvan a lehetőséged arra, hogy kiválaszd azt az embert, akit az életedbe akarsz beengedni.

Válassz bölcsen!

Minden, amit azzal kapcsolatban kell tudnod, melyik férfit engedd be az életedbe – 1. rész

Minden, amit azzal kapcsolatban kell tudnod, melyik férfit engedd be az életedbe – 2. rész

Minden, amit azzal kapcsolatban kell tudnod, melyik férfit engedd be az életedbe – 3. rész

Fotó Priscilla Du Preez

#követem

Legolvasottabbak

A Markasbolt.hu csapata felveszi a kesztyűt a vírussal szemben

A Covid-19 a világon mindenhol kihívás elé állítja az embereket, a feje tetejére állt hétköznapok és a vírus miatt esetleg kieső jövedelmek pedig egészségtelen,...

Aknéja van, amelytől nem tud szabadulni? Ellenőrizze a baktériumokat a gyomrában.

Emésztés és pattanások Az egészséges emésztés és bélfunkció visszatükröződik a test állapotán. Ha az emésztés lassú és az emésztőrendszer szennyeződésektől van eltömődve, különféle problémák merülnek fel. Először...

Legjobb női frizurák 2020 -ban

Össze szedtük a legjobb női frizurákat 2020-ból! Még mindig hódítanak a félhosszú hajak, megmutatjuk a három legnépszerűbbet ezekből. Természetesen ez az a fajta hajhossz ami...

Az exeknek, akik nélkül ma nem lennénk azok, akikké váltunk

Az exeknek, akiknek köszönhetően váltunk olyanná, akik ma vagyunk. Csak azért, mert már nem vagyunk együtt, nem jelenti azt, hogy rosszul kell éreznünk magunkat egymással...

Mit csináljak ha nem tudok aludni, íme 18 dolog

„Ha most elalszom, akkor még hat órát tudok aludni.” „Ha most elalszom, akkor még öt órát tudok aludni.” „Ha most elalszom, akkor még négy órát tudok...