Kezdőlap Motiváció Az egyetlen dolog, ami minden nehézségen átvisz!

Az egyetlen dolog, ami minden nehézségen átvisz!

Mutasson valaki egy embert, akinek még nem voltak nehéz időszakok az életében.

Van ilyen? Lehet. De én olyan emberre gondolok, aki valóban ÉL. Az élet nem egy burkon belül zajlik. Akinek mindent elé raknak, óvják a széltől is és megakadályozzák minden lehetőségét annak, hogy bármilyen probléma megközelítse, az nem is éli az életet. Hanem egy átverés áldozata.

Az élet forró és időnként veszélyes. Tele van akadálypályákkal, hegyekkel és mélységes völgyekkel. És aki ezt még nem élte meg, az nem is élt igazán. Az erős emberek nem burokban élnek. Ők nekivágnak a forrongó világnak és átugorják azokat a bizonyos léceket. Vagy nem. Akkor pedig összeszedik magukat újra a földről és tovább mennek. Az útjuk során erőt gyűjtenek sikerekből, jó emberek barátságából, segítőkész társakból, hogy aztán újra neki tudjanak futni az akadályoknak, amiket legyőzve még erősebbekké és még élőbbekké válnak.

Amikor látsz egy embert, akinek látszólag semmi gondja, valaki pénzzel tömi, drága autóban ül és drága italt kortyol a bárpultnál, akkor ne irigyeld őt.

Ha nem ő teremtette meg magának kitartó munkával, átugorva a közbejövő akadályokat, akkor nem is éli meg a szerzeménye örömeit.

Persze az élet örömeit nem drága autók és ruhák és italok adják. Lehenek szép holmijaid, de mit sem érsz vele, ha közben senki nem kérdezi meg, hogy hogy vagy. Ha senki nincs ott, amikor érzelmi válságban vagy. Ha egy rakás csillogó holmi társaságában telik az életed, egy vígasztalhatatlan magányban, céltalanul.

Manapság divat lett vágyni drága tárgyakra, és nem igazán divat vágyni egy értékes emberi kapcsolatokkal teli életre. Sokan együtt élnek valakivel, akivel naponta többször is ölre menő vitákba mennek, amit sehogyan sem tudnak megoldani, hiába van a garázsban három luxus autó és a konyhában saját szakács.

De milyen egy boldog ember? Valaki, akinek sok igaz barátja van. Akit szeretnek és aki szeret másokat. Akit meghallgatnak és aki meghallgat másokat. Aki emberségért kaphatna kitüntetést. Aki látja, ha valami nincs rendben, és nem rest megkérdezni, hogy mi történt. És nem csak megkérdezi, hanem meg is akarja tudni.

És vannak komoly nehézségek, amik lehet, hogy túl bonyolultnak tűnnek, hogy hirtelen megoldást tudjunk kitalálni rá. Ekkor hiába a pénz, vagy az autó vagy egy hatalmas ház. Ezek nem fognak átvinni azon a nehézségen. Ilyenkor egy dolog segít.

Az ember saját magába vetett bizalma. Az önbizalma. Hogy tud segíteni saját magán. Hogy képes kideríteni, mi történt valójában és részekre bontani az esetlegesen összetett, vagy annak tűnő problémát. Talán ismersz ilyen embert, akinek a szemébe nézve látod, hogy ő annyira stabil, hogy az életedet is rábíznád. Nos, légy te az az ember, akire a saját életedet rábízod. Csak azon múlik, hogy te mit döntesz el magadról.

A rendkívüli emberi történeteket, amiket annyira szeretünk olvasni, és arról szólnak, hogy valaki hogyan lett nincstelenből gazdaggá, vagy bukott emberből újra egy büszke, sikeres személlyé – ezek mind-mind azok a történetek, ahol egy ember eldöntötte, hogy ő nem a körülmények áldozata. Ők azok az emberek, akik egyetlen dologban bíztak, önmagukban és eldöntötték, hogy képesek jóra fordítani a saját sorsukat.

Motiváció-val kapcsolatot cikkeket találsz még az oldalunkon.

Legolvasottabbak

Napi jóslat 2019.09.19

Frissen ébredünk reggel, tele vagyunk kíváncsisággal. Örömmel szervezünk munkamegbeszéléseket, vagy ismerünk meg új üzleti partnereket. Boldogan hangoztatjuk a véleményünket, de azért szabjunk gátat közlékenységünknek!...

Napi jóslat 2019.09.18

Ma frissen ébredünk, örülünk, hogy munkába mehetünk. Szívesen beszélgetünk a kollégákkal, de korántsem előnyös, hogy csak pletykálkodással akarjuk elütni az időt. Jó dolog a...

Elhagytak, de erősnek kell maradnod

Késő éjszaka van, de te még mindig fent vagy. Fekszel az ágyban és nem bírsz harcolni a könnyeiddel. Tudom, milyen nehéz. Tudom, hogy túlságosan...

4 csillagjegy, akiknek a legnehezebb szeretni saját magukat

  1.Szűz A szüzek talán úgy is ismertek, hogy kritikusak másokkal szemben, de saját magukkal szemben még kritikusabbak. Mindig arra törekszenek, hogy megjavítsanak dolgokat, amik elromlottak...

Lassan megtanulom, hogy ne legyek olyan leértékelő magammal

Lassan megtanulom, hogy ne legyek olyan szigorú magammal. Teljesen rendben van, hogy időre van szükség ahhoz, hogy megszabaduljak a nehéz bőröndjeimtől. Rendben van, ha...