Kezdőlap Motiváció Minden, amit azzal kapcsolatban kell tudnod, melyik férfit engedd be az életedbe...

Minden, amit azzal kapcsolatban kell tudnod, melyik férfit engedd be az életedbe – 3. rész

Mik azok a jellemzők, amik a párodat megtartóvá teszik?

Léteznek olyan férfiak, akik egyszerűen nem társ-, vagy férj típusok. Ha nyilvánvalóan felismered és még akkor is ilyet választasz, azzal a reménnyel, hogy majd hirtelen lovaggá változnak és elvisznek a fehér lovon, akkor ne lepődj meg, ha hamarosan nagy csalódás elébe nézel.

Az ilyen helyzetek ugyanis esetleg a romantikus regényekben léteznek. Ha a szerelmeddel kergeted az ilyen srácot, még azelőtt elbuksz, mielőtt akármi is elkezdődhetne.

Érzelmi problémáik vannak; megcsömörlöttek;  szenvednek a munkájuktól; nincs céljuk; még mindig úgy viselkednek, mint egy “haver”, annak ellenére, hogy a bulizós-engeddelahajam korszak már rég lejárt – és mindezek alatt amúgy egy remek srác személyisége rejtőzik és mihelyst meg tudjátok oldani ezeket, akkor egy csodálatos kapcsolatotok lesz.

Nagyon sajnálom, de nem!!

A probléma ezekkel a tönkrement esetekkel az, hogy sok más olyan vonásokkal is rendelkeznek, amilyeneket viszont nagyon akarunk – de nem olyanok, amikre szükségünk van. Nagy különbség van aközött, hogy “szükségem van” és “akarom”, amikor párkapcsolatról van szó, viszont nem mindig könnyű megkülönböztetni ezeket. Talán egy olyan férfit akarsz, aki egy nagy cég tulajdonosa, de lehet, hogy emellett a tényező mellett viszont van sok más olyan tulajdonsága, amit nem tudsz elviselni. Arra kell rájönnöd, hogy azok a férfiak, akik a legjobban bejönnek, a férjednek valók-e? 

Akár egyedülálló vagy, vagy találkozgatsz valakivel, akár komoly párkapcsolatban élsz, ezek a következő dolgok, amiket nélkülözhetetlenül meg kell nézned az illetőben – amik megválaszolják a kétségeidet azzal kapcsolatban, hogy ő-e az igazi társad:

    • Imádja a jó tulajdonságaidat, emellett elfogadja a rosszakat is anélkül, hogy bűnösnek érezd magad miattuk. Nem kell előtte elrejtened igazi önmagad és folyamatosan azt az embert el színészkedni, akit szerinted ő akar látni. Biztonságosnak érzed olykor sebezhetővé válni mellette és megoszthatod minden gondolatod vele, aminek eredményeként még éppen emiatt kerültök közelebb egymáshoz.
   • Számíthatsz rá, ha szükséged van erre; még akkor is, ha ez neki kényelmetlen. Egy kapcsolat néha igényel áldozatot és kompromisszumot. Az élet néha váratlan és kiszámíthatatlan. Nem mindig tudod teljesen előre jósolni, mi fog történni. Egy olyan srác, aki férjnek való, melletted fog állni és számíthatsz rá, ha esetleg úgy adódik. A társad lesz, akármi történik.
  • Mind a nagy, mind a kis döntései meghozatalakor figyelembe vesz téged is. A kapcsolat partnerség, nem diktatúra. Az, hogy téged is bevon a döntéseibe, azt mutatja, hogy tiszteletben tart és egy közös életet akar létrehozni veled, nem pedig a világában becsomagolva tartani. Amikor nem kell kompromisszumot kötnünk, elég kényelmes életet élhetünk, ezért nem mindig könnyű belevenni másokat is és az ő igényeiket is figyelembe venni, de ez az, amit kapcsolatnak nevezhetünk.
  • Fejlődés orientált. Senki sem tökéletes, mindannyiunknak vannak hibái. Egy kapcsolatban pedig mindkét fél rossz tulajdonságai vagy helytelen viselkedése befolyásolhatja a másikat, ezért negatív hatással lehetünk egymásra. Viszont egy sikerorientált férfi azon akar dolgozni, hogy az erősségeit még jobban megerősítse. Természetesen nem biztos, hogy mindig sikerül neki minden, de legalább megvan rá a szándéka és csinálja. Az ellentétes gondolkodású férfi pedig azt fogja mondani, hogy az a te hibád, ha valami nem tetszik – ha akarod elviseled, ha nem, nyitva az ajtó, mehetsz.
  • Hasonló nézetei és gondolkodása van. Ez nyilvánvalónak tűnik, pedig gyakran elsiklanak felette. A szerelem pedig tényszerűen nem győz le mindent. Ha alapvetően nem vagytok egymáshoz valók ebben, akkor komoly nehézségekkel kell szembenéznetek. Ha egymás élettársai szeretnétek lenni, akkor biztosnak kell lennetek afelől, hogy ha feljön egy probléma, akkor mind a ketten ugyanúgy gondolkodtok a megoldását illetően. Ha pedig vannak nézeteltérés-beli különbségek, akkor is tudnotok kell egymásról, hogy akkor tisztelni fogjátok a másik nézőpontját.
 • Úgy tekint rád, mint egy partner. Ugyanis egy párkapcsolat több annál, mint két személyiség együtt – ti ketten együtt egy csapatot alkottok. És csapatban még erősebbek is vagytok egyénként is, mint egyedülállóként lennétek, hisz erősítitek egymást. Egyenlő félként tekint rád a társad, remek értékekkel rendelkező személyként, akivel együtt tud fejlődni. Nem olyanként, aki ott van neki, hogy az egóját erősítse, hogy értéket adjon neki, hogy érzelmi mankója legyen és hogy az igényeit kielégítse. 

Tisztel minden tekintetben – a gondolataidat, a céljaidat, az ambíciódat, véleményedet, a munkádat stb. Nem nézi le az életkörülményeidet és értékeli le a személyiségedet.

  • Boldoggá akar tenni. Ez az egyik legfontosabb célja egy férfinak egy kapcsolatban: boldoggá tenni az asszonyát. Ez nem mindig így néz ki, vagy nem mindig érezhető – pedig így van. Ahhoz, hogy egy nővel összekösse magát, a férfinek éreznie kell, hogy képes boldoggá tenni az asszonyát. És amikor egy férfi igazán törődik egy nővel, akármit megtesz azért, hogy boldoggá tegye. A szerelem önzetlen.
  • Kommunikációban van veled – még akkor is, ha komoly problémákról van szó, vagy ha összevesztetek. A számodra igazi férfival nem fogsz hátrálni felhozni bizonyos témákat. Tudod, hogy tudja, hogy fontos, amit mondani akarsz neki. Akadályok minden kapcsolatban vannak, lesznek harcok, félreértések, veszekedések és néha a szeretet hiányának érzése. Egyetlen út van ebből kifelé, ez pedig az, hogy közösen dolgoztok ezen – de ez a kommunikáció megnyitásával és ennek a nyitottságnak a megtartásával kezdődik és tartható fenn.
 • Ő is ugyanazt a fajta elköteleződést akarja, mint te. Könnyen rendelkezhet valaki mindazon tulajdonságokkal a listán, amit elvársz – de ha nem akar összeházasodni veled, mikor te azt szeretnéd (vagy ugyanolyan módon elköteleződni, ahogyan te), vagy úgy általában sem akar megházasodni soha, akkor ez még mindig egy kizáró ok.
  Amikor egy férfi kész arra, hogy megházasodjon és találkozik egy nővel, akivel úgy gondolja, le tudná élni az életét, ezt elég korán felismeri. Ez nem azt jelenti, hogy már rögtön eljegyzést tervez, de akkor is tudja és érzi az érzést, mint ahogy a nő is. Tudják egymásról. Talán elmondja a nőnek, talán túl világos a helyzet és ki sem kell mondani. Talán rossz még az időpont, mert anyagilag stabillá szeretne válni, de akkor is megtartja a csodálatának a színvonalát és az elköteleződésének a komolyságát a nő felé. Elég nyilvánvaló, amikor egy férfi kész az elköteleződésre. Ha mégsem, beszélni kell vele. Ha férjnek való típus, meg fogja érteni. Ha nem az… legalább te is megtudtad még mielőtt késő lenne. 

De a legfontosabb jellemző…

Azt akarja, hogy működjön. Szándékozik minden lehetséges erőbedobásával megtartani a kapcsolatot. Ha van egy probléma, meg akarja keresni az okát és megoldani azt. Keményebben akar dolgozni azon, hogy jobb legyen, hogy a legjobbat hozza ki magából. Fontos dolog észben tartani azt, hogy az embereknek különböző nézeteik vannak arról, mit jelent erőbedobással dolgozni egy párkapcsolaton. 

Ha egy férfi lelép, amikor a dolgok kissé problémássá válnak, ez azt jelenti, hogy a legfontosabb tényezővel nem rendelkezik, és ez a tényező az, hogy egy férfi nemcsak feléd köteleződik el, hanem működteti is a dolgokat és ezt fenntartja. Még a legjobb pároknak sem zökkenőmentes az életük. Mindig dolgozni kell rajta valamennyit annak érdekében, hogy még mélyebb és tartalmasabb legyen, és ez mindkét fél részéről kell hogy jöjjön.

Amikor egy férfi kész arra, hogy megállapodjon és ehhez egy jó, potenciális társat lát benned, akkor azon fog dolgozni, hogy ez meg is valósuljon. Le akarja küzdeni az akadályokat, hogy a megértés helyét teremtse meg helyette. 

Egy nagy hiba, hogy a nők hajlamosak saját magukat okolni, amikor egy kapcsolat tönkremegy. Azzal büntetik magukat, hogy utólag azt sajnálják, mit kellett volna inkább mondani, vagy tenni ahelyett, amit mondtak, vagy tettek. “Nem kellett volna annyira rászorulónak tűnnöm, közreműködőbbnek kellett volna lennem, jobban mellette kellett volna állnom.” stb. Igen, talán ez mind igaz – de ez mit sem számít, ha a férfi nem volt hajlandó elköteleződni és szándéka sem volt arra, hogy működjön a dolog.

Minden, amit azzal kapcsolatban kell tudnod, melyik férfit engedd be az életedbe – 1. rész

Minden, amit azzal kapcsolatban kell tudnod, melyik férfit engedd be az életedbe – 2. rész

Minden, amit azzal kapcsolatban kell tudnod, melyik férfit engedd be az életedbe – 4. Rész

Fotó freestocks.org

#követem

Legolvasottabbak

A Markasbolt.hu csapata felveszi a kesztyűt a vírussal szemben

A Covid-19 a világon mindenhol kihívás elé állítja az embereket, a feje tetejére állt hétköznapok és a vírus miatt esetleg kieső jövedelmek pedig egészségtelen,...

Aknéja van, amelytől nem tud szabadulni? Ellenőrizze a baktériumokat a gyomrában.

Emésztés és pattanások Az egészséges emésztés és bélfunkció visszatükröződik a test állapotán. Ha az emésztés lassú és az emésztőrendszer szennyeződésektől van eltömődve, különféle problémák merülnek fel. Először...

Legjobb női frizurák 2020 -ban

Össze szedtük a legjobb női frizurákat 2020-ból! Még mindig hódítanak a félhosszú hajak, megmutatjuk a három legnépszerűbbet ezekből. Természetesen ez az a fajta hajhossz ami...

Az exeknek, akik nélkül ma nem lennénk azok, akikké váltunk

Az exeknek, akiknek köszönhetően váltunk olyanná, akik ma vagyunk. Csak azért, mert már nem vagyunk együtt, nem jelenti azt, hogy rosszul kell éreznünk magunkat egymással...

Mit csináljak ha nem tudok aludni, íme 18 dolog

„Ha most elalszom, akkor még hat órát tudok aludni.” „Ha most elalszom, akkor még öt órát tudok aludni.” „Ha most elalszom, akkor még négy órát tudok...