Kezdőlap Motiváció Ezen a 10 módon keresztül szeretheted meg testi adottságaidat - még akkor...

Ezen a 10 módon keresztül szeretheted meg testi adottságaidat – még akkor is, ha ez hihetetlenül hangzik

“Minden jobb lesz akkor, ha lefogyok 10 kilót.”

“Többen szeretnének, ha alacsonyabb lennék.”

“Nem tetszem neki, mert kövér vagyok.”

Voltak ilyen gondolataid?

Mindig könnyebb azt gondolni, hogy a súlyunk vagy az alakunk határozza meg, kik vagyunk.

Kétségkívül léteznek olyan szakmák a világban, ahol vannak bizonyos követelmények, de ne menjünk bele szélsőségekbe. Néha azt gondoljuk, hogy ha megváltoztatjuk, vagy kontroll alatt tartjuk a testünket, megváltoztatjuk vele az emberi értékeinket. De ez nem így működik. Úgy élni az életet, hogy utáljuk a testi adottságainkat és mániákusan akarjuk megváltoztatni azt, amit el is lehetne fogadni, időpocsékolás. Saját energiád és életerőd elpocsékolása, amit abba is bele fektethetnél, hogy élvezd az életet. 

Szóval ahelyett, hogy folyamatosan háborúban állnál a saját testeddel, miért nem próbálsz meg belegondolni abba, hogy talán a testi adottságaid úgy tökéletesek, ahogyan vannak?

Talán csak egy kicsit több szeretetre és törődésre van szüksége tőled. Meglepődnél azon, ha megtapasztalnád, hogy ha minél jobban éreznéd magad a bőrödben, annál jobban éreznéd magad az életed minden más területén is.

Egy megjegyzés ide: ez nem valami olyan, ami egyik napról a másikra történik meg. Nem úgy megy, hogy este elalszol és úgy ébredsz fel, hogy tökéletesnek érzed magad a bőrödben. Időt, tanulást és gyakorlást igényel és legfőképpen azt, hogy a gondolkodásmódodat változtasd meg ezzel kapcsolatban. Ha ezek megvannak, akkor a változás is meglesz! És nagyon megéri.

Tehát álljon itt 10 mód, amin keresztül megteheted.

1. Azonnal hagyj fel minden olyan Facebook, vagy Instagram, vagy akármilyen közösségi média oldal követésével, ami miatt bizonytalan leszel a témát illetően. Ehelyett inkább kövess olyanokat, akik hasonló testi adottságokkal rendelkeznek, mint te magad, de imádják az életüket és ezt meg is mutatják. Ettől rögtön nem biztos, hogy jobban fogod majd érezni magad, viszont minél jobban vagy kitéve ezeknek a gyönyörű lányoknak a látványától – akiknek hasonlóak a testi adottságaik -, annál jobban fogod érezni magad a saját adottságaiddal kapcsolatban, és rájössz, hogy ez teljesen rendben van, mert azt fogod látni, hogy ők csodálatos életet élnek ugyanezekkel az adottságokkal és tele vannak életerővel és energiával.

2. Olvasd el a “Rend a lelke mindennek” című könyvet  és ess neki a szekrényednek. Szabadulj meg mindentől, ami nem okoz örömet, amivel kapcsolatban egy kicsit is bizonytalan van, vagy amiben akármennyire is rossz alakod lesz.

3. Az új rendteremtő nézőpontoddal egyetemben a szobamérlegtől is szabadulj meg! Dobd ki, vagy ajándékozd el. A szépség ugyanis nem kilókban mérendő. Ugyanis nagyon könnyen elkereseredik az ember, amikor még egyébként jól is érzi magát, aztán rááll a mérlegre és meglátja a számokat a mutatón, aztán mindennek oda. A mérleg ugyanis nagyon könnyen tudja befolyásolni a gondolkodásmódot. Elveszlik az önbizalom, bizonytalan érzések jönnek fel, csak azért, mert többet mutat a mérleg, mint amennyire számítottunk. Ennek semmi értelme és szükség sincs rá. Nincs szükséged ilyenfajta ítélethozatalra az életben.

4. Vásárolj új ruhákat. Olyanokat, amikben magabiztosnak érzed magad és jól érzed magad bennük. Olyanokat, amiket könnyen variálhatsz más darabokkal is, így sokkal több kombinációt tudsz majd kreálni, így kevesebb figyelmed lesz azon, hogyan nézel ki minden egyes nap.

5. Használd ki az új ruháid adta lehetőséget és alakítsd ki a saját, új stílusodat. Minél inkább érzed azt, hogy az öltözködéssel kifejezed magad, annál kevésbé fogod azt érezni, hogy nagy nyomás alatt állsz, amikor fel kell öltözknöd.

6. Kezdj el semlegesen gondolkodni a testeddel kapcsolatban. Ne az legyen a célod, hogy imádd a tested, hanem az, hogy ne a testedre fókuszálj. Természetes persze, hogy az a cél, hogy szeressük azt végső sorban; de sok ember számára ez túl nagy falat elsőre. Mivel a testtel kapcsolatos kényelmetlen érzésből hirtelen átesni a test szeretetébe, túl nagy ugrás, és ahhoz vezethet, hogy feladja valaki ezt a célt. Próbáld meg elfogadni a tested ahogyan most van, anélkül, hogy hatalmat adnál annak a vágyadnak, hogy meg akarod azt változtatni.


7. Találj új módszereket a testedhez való összekapcsolódáshoz, ami mélyebbre visz attól, ahogyan a tested fizikailag kinéz. A jóga az egyik legkiválóbb gyakorlatok sorozata ehhez; de ott van például a tánc is. Légzési és nyújtási gyakorlatokon keresztül megtapasztalhatod, hogyan reagál a tested különböző helyzetekre, mozgásokra és nyújtásokra és sokkal közelebb kerülsz hozzá, megtanulod, mi a jó neki. Annak gyakorlata, hogyan érezd jól magad és annak megtapasztalása, mi mindenre képes a tested, ahelyett hogy arra figyelsz, hogyan néz ki.

8. Ha azon kapod magad, hogy leértékeled valamilyen módon a tested, vagy egy részét, rögtön helyettesítsd ezt legalább egy dicsérettel cserébe. Akármilyen dicsérettel. A negatív helyetti pozitívra való fókusz egy idő után átfordul és átveszi a dominanciát a dicséret. A leértékelés pedig egyébként sem viszi jobb irányba az életedet semmilyen szinten, és olyan sincs, hogy “építő kritika”!

9. Tápláld megfelelően a tested. Ha folyamatosan ápolod, szintenként haladva fogja meghálálni neked. És azt fogod észrevenni, hogy megéri táplálni, gondoskodni róla és ápolni. Adj neki szeretetet ezek által is! Végy levendulás fürdőt, vagy rendelj csodálatos LUSH fürdőbombákat  és élvezd a hatásukat. Próbálj ki különféle testápolókat és nézd meg, melyik válik be a legjobban. Igyál frissítő, vagy épp relaxáló teákat. Szedj vitaminokat. Nagyon sok módon adhatsz csodálatot a testednek.

10. Állandóan figyelmeztesd magad arra, hogy a tested, vagy testrészeid megváltoztatása nem fogja megváltoztatni az életedet – a gondolkodásmódodat. Ha megváltoztatsz valamit a testeden, az nem fogja megoldani a gondolkodásmódoddal kapcsolatos problémádat. A tested egy apró kis részlet az egészben. Ez a lélek kis kuckója, amin keresztül az életet hódítja meg. Ahogyan nem próbálod meg a lábadat sem beleerőszakolni egy kisebb cipőbe, ugyanúgy ne próbáld meg beleerőszakolni magad egy kisebb nadrágba sem. A tested olyannak született biológiailag, amilyennek kellett neki. Szeresd hát!

12 jele annak, hogy bonyolultabbá teszed az életedet, mint amilyennek lennie kellene

Fotó averie woodard

#követem

Legolvasottabbak

A Markasbolt.hu csapata felveszi a kesztyűt a vírussal szemben

A Covid-19 a világon mindenhol kihívás elé állítja az embereket, a feje tetejére állt hétköznapok és a vírus miatt esetleg kieső jövedelmek pedig egészségtelen,...

Aknéja van, amelytől nem tud szabadulni? Ellenőrizze a baktériumokat a gyomrában.

Emésztés és pattanások Az egészséges emésztés és bélfunkció visszatükröződik a test állapotán. Ha az emésztés lassú és az emésztőrendszer szennyeződésektől van eltömődve, különféle problémák merülnek fel. Először...

Legjobb női frizurák 2020 -ban

Össze szedtük a legjobb női frizurákat 2020-ból! Még mindig hódítanak a félhosszú hajak, megmutatjuk a három legnépszerűbbet ezekből. Természetesen ez az a fajta hajhossz ami...

Az exeknek, akik nélkül ma nem lennénk azok, akikké váltunk

Az exeknek, akiknek köszönhetően váltunk olyanná, akik ma vagyunk. Csak azért, mert már nem vagyunk együtt, nem jelenti azt, hogy rosszul kell éreznünk magunkat egymással...

Mit csináljak ha nem tudok aludni, íme 18 dolog

„Ha most elalszom, akkor még hat órát tudok aludni.” „Ha most elalszom, akkor még öt órát tudok aludni.” „Ha most elalszom, akkor még négy órát tudok...