Kezdőlap Motiváció 12 jele annak, hogy bonyolultabbá teszed az életedet, mint amilyennek lennie kellene

12 jele annak, hogy bonyolultabbá teszed az életedet, mint amilyennek lennie kellene

1.Félsz attól, hogy kudarcot fogsz vallani, vagy bolondnak tűnhetsz. Ezért nem próbálsz ki új dolgokat gyakran, nagyon kiszámolod a kockázatot, amit vállalni akarsz és túl sokat gondolkozol azon, hogy az emberek mit gondolnak arról, amit teszel. Nagyon gyakran az elbukástól való félelmünk miatt élünk olyan életet, amiben nem vagyunk boldogok; csak mert ezt biztonságosnak gondoljuk. Ne az út végére gondolj, hanem az útra, és élvezd, miközben megteszed.

2. Negatív és mérgező emberek véleményére hallgatsz. Hagyod, hogy a véleményük befolyásoljon, hallgatsz a rossz tanácsaikra, engedsz megvető kritikájuknak és a végén pontosan ugyanolyannak is látod majd magad, amilyennek ők látnak téged. Sokkal jobb elkerülni a mérgező embereket úgy általánosságban, de ha nem tudod, akkor egyszerűen ne figyelj rájuk.

3. Túl szkeptikus vagy. Azt gondolod, hogy mindenkinek hátsó szándékai vannak veled kapcsolatban, és nem is gondolsz arra, hogy az emberek törődnek veled és túl gondolod azt, amit mondanak. Okos dolog gyanakvónak lenni, de túl szkeptikusnak lenni csak még több stresszt visz az életedbe.

4. Hibáztatod magad. Minden miatt hibáztatod magad, ha valami nem sül el jól – van különbség aközött, hogy felelősséget vállalsz és aközött, hogy magadat okolod. A felelősségvállalás azt jelenti, hogy megoldásokat találsz arra, hogy megoldj valamit, saját magad okolása valami miatt pedig azt, hogy túl szigorú vagy magadhoz és csak a hibáidra fókuszálsz ahelyett, hogy kiutat keress az életed bonyolultságaiból.

5. Másokhoz hasonlítod saját magad. Mindig másokhoz hasonlítgatod magad. A verseny egy egészséges dolog és fejlődni lehet tőle, de ha hasonlítgatod magad másokhoz, az a jólétedre fog rámenni. A hasonlítgatás féltékenységhez vezet és keserűvé tesz és nem hálátlanná azok iránt a dolgok iránt, amikkel már rendelkezel. Ha muszáj hasonlítgatni; akkor hasonlítsd magad korábbi önmagadhoz és nézd meg, hogy hova jutottál, de ne hasonlítsd magad soha senki máshoz.


15 dolog, amit az ambiciózus nők kicsit máshogyan csinálnak, amikor ismerkednek


6. Túlságosan illeszkedni akarsz valahova. Nem hangoztatod aggodalmaidat, vagy nem mondod el, hogy érzel igazán, így nem sértesz meg senkit sem. Mindig kérni akarod az embereket. Ha el kell nyomnod igazi személyiségedet ahhoz, hogy illeszkedni tudj valahova, el fogod veszteni a népszerűségedet. Sokkal jobban kellene foglalkoznod a különbségekkel, mint az azonosságokkal.

7. Vészmadárkodsz. Úgy érzed, szerencsétlen vagy, ha valami nem úgy történt? Úgy érzed, a világ utál? Úgy érzed, te vagy a világ legszerencsétlenebbje? Mindannyian keresztül mentünk már ezen, de szokássá tenni az ilyet azért nem szabad, mert az élet nem is fog akkor szerencsésebb irányt venni. Az életre reménytelien is ránézhetsz, vagy csak a kétség és kétségbeesés tengerében úszkálhatsz.

8. Nem tudsz elengedni dolgokat. Nem tudod elfelejteni a hibáidat, nem tudsz megbocsátani azoknak, akik megbántottak, nem tudod felszabadítani a haragodat, amit emberekkel szemben “dédelgetsz”. Ha ezeket a rossz érzéseket és emlékeket tartogatod, az élet le fog húzni – ahelyett, hogy felemelkednél. Olyan dolgokat, amiket nem tudsz kontrollálni, vagy a múltat elengedni olyan képesség, amely gyökeresen meg fogja változtatni az életedet.

9. Könnyen eltérülsz. Megengeded másoknak, hogy eltérítsenek a céljaidtól és álmaid megvalósításától. Úgy érzed, ők úgyis jobban tudják és nem igazán harcolsz azért, amiben hiszel. Néha egyszerűen csak le kell állnod azzal, hogy másokra hallgatsz és azt csinálod, amit ők mondanak, hogy helyes, mert ez a te életed, a te céljaid, a te álmaid. És másoknak nem kötelező ezt megérteniük. Légy saját magad tanácsadója!

10.Csak fekete-fehérben látod a világot. Szürke világban élünk. Mindent csak fehérben és feketében látni nem fog messze vinni. Jó megtalálni az egyensúlyt szenvedély, ok, érzelmek és logika között. Annak ellenére, hogy ez nehéz – de mivel érzelmileg és szellemileg nem leszel tökéletes,mert abszolútumok nem léteznek -, érdemes átérezni a bizonytalanságot és a rosszat a jóval együtt felvállalni.

11.Olyan dolgokra pocsékolod az idődet, amik nem számítanak. Azzal töltöd a napodat, hogy olyan dolgokat csinálsz, amik nem fontosak, vagy túl sok időt töltesz el a közösségi médiával. Az idő értékes és az élet nehézzé válhat, ha nem töltesz eleget azzal, hogy magadon dolgozz és olyan dolgokkal foglalkozz, amiktől fejlődsz, amik előre visznek, akár hosszú távon.

12.Halasztgatod a céljaidat és az álmaidat. Nem haladsz az elérésük felé, hanem benne maradtál inkább abban az életben, ami neked adatott. Nem hiszel abban, hogy képes lennél elérni azokat, minden körülmény ellenére is. Soha ne add fel a céljaidat és az álmaidat, mert azon a napon, amikor elérkeztél oda, minden könnyebb lesz. Sőt! Már az úton, ugyanis az igazi boldogság a céljaink felé vezető út megtétele.


Mi az a 6 ok, ami miatt nem találsz rá a szerelemre?


Fotó Priscilla Du Preez

#követem

Legolvasottabbak

Az exeknek, akik nélkül ma nem lennénk azok, akikké váltunk

Az exeknek, akiknek köszönhetően váltunk olyanná, akik ma vagyunk. Csak azért, mert már nem vagyunk együtt, nem jelenti azt, hogy rosszul kell éreznünk magunkat egymással...

Mit csináljak ha nem tudok aludni, íme 18 dolog

„Ha most elalszom, akkor még hat órát tudok aludni.” „Ha most elalszom, akkor még öt órát tudok aludni.” „Ha most elalszom, akkor még négy órát tudok...

Mit csinálj ha unatkozol- Íme 15 szuper ötlet

Mit csinálj ha unatkozol ? Íme 15 szuper ötlet  Szervezz egy mini házibulit: Hívj fel néhány embert – nem kell sok, tényleg, csak a legközelebbi...

Miért a Natur Prémium szappanok?

A boltban kapható tusfürdőkkel vagy olcsó "szappanokkal" szemben termékeik nem tartalmaznak mesterséges alapanyagokat, tartósítószereket, SLS-t, parabént, kőolajszármazékokat, pálmaolajat, mesterséges színezékeket, allergén anyagokat. Mindemellett a...

Minőségi vitamin közvetlenül a gyártótól

Mostani helyzetben, hogy a bioboltok készletei fogyóban vannak, és nagyon nehéz nekik az utánrendelés, így legtöbbünknek marad az online rendelés. Sokan vagyunk úgy viszont, hogy...