Kezdőlap Motiváció 15 lecke, amit csak tapasztalat útján tanulhatsz meg

15 lecke, amit csak tapasztalat útján tanulhatsz meg

Teljesen mindegy, milyen magas iskolai végzettségünk van, vannak olyan dolgok, amikre csak az élet taníthat meg minket – olyan leckék, amiket csak az élet iskolájában tanulhatunk meg.

1. A cél jelentése
Diplomázhatunk kitüntetéssel és nagyszerű karriert választhatunk, de ettől még mindig betöltetlennek érezhetünk bizonyos űrt; és ez az, amikor rájövünk életünk céljának fontosságára, amely túlmutat a biztonságos munka és a jó oktatás területén.

2. Függetlennek lenni
Megtanuljuk, hogy egyedül is tudnunk kell boldogulni. A szüleink és a tanáraink már nem fognak tovább tanítani, szóval egyedül maradtunk a világban és felkészültnek kell lennünk, mert senki sem tudja jobban megválaszolni kérdéseinket, mint saját magunk.

3. Nem tudjuk az időt kontrollálni
Az élet megtanít minket arra, hogy nem mindig kapjuk meg rögtön azt, amit akarunk, megtanít rá, hogy teljesen mindegy, milyen jó az idő feletti uralmunk, vagy milyen jó képességünk van a jövő  tervezését illetően, van, hogy nincs az idő felett kontrollunk.

4. Hogyan kell továbblépni a hibákon
Mikor az iskolában hibáztunk órán, egyszerű volt külön órákat venni és keményebben tanulni az anyagot a következő dolgozatra, de az életben megrémisztenek a hibák és attól függően teljes egészében is megváltoztathatják akár az egész életünket. Az élet arra tanít, hogy a hibák az élet részei, és a siker hibák után következik. A siker felé vezető úton megtanuljuk, hogyan kell továbblépni ezeken.

5. Türelmet gyakorolni
Ha nem tudjuk az időt kontrollálni, akkor muszáj elég türelmesnek lennünk és kivárni azt, amit akarunk. Az tanáraink nem tudnak nekünk egyedi életmintát felállítani, ezért türelmesnek kell lennünk és hinnünk magunkban, hogy azok a dolgok, amiket el akarunk érni, akkor érkeznek el hozzánk, amikor felkészültünk rájuk és nem akkor, amikor mi akarjuk.

6. Mindannyiunknak szüksége van szerelemre
Nem a kölyökszerelemre gondolok; az igazi szerelemre van szükségünk, ami egymás támogatásában tükröződik vissza, mások kedvességéből jövő érzésre, ami felemeli életünket. Soha nem tanultuk, hogyan kell rátalálni a szerelemre, hogyan legyünk szeretetre méltóak; ezért tapasztalat útján tudjuk megtanulni, még ha ez azt is jelenti, hogy sokára leljük meg.

7. Az élet bonyolultnak tűnhet
Ahogy felnövünk, megtanuljuk, hogy az élet nem mindig lesz könnyű és nem olyan lesz, mint egy kemény szemeszter és ha egyszer átmegyünk, soha többé nem kell vele foglalkoznunk. Rájövünk, hogy ahogyan a felelősségi szintünk növekszik, úgy válik nehezebbé az élet. Az élet viszont azt is megtanítja, hogyan kell a hajót kormányozni még akkor is, ha a vitorlázás nem mindig sima.

8. Rossz helyen hagyhatjuk a szívünket
Talán rossz karriert, vagy párkapcsolatot választunk és ez nem valami kedves a szívünkhöz. Nem mindig értjük, miért vesztegettük legmélyebb érzelmeinket valamibe, ami szenvedésbe taszított, de az élet végül időben megmutatja majd az okot – vagy talán sohasem jövünk rá.

9. Van választásunk
Bár úgy tűnhet, sok dolog kikerült az irányításunk alól, még mindig van választási lehetőségünk. A választás lehetősége, ahogyan a dolgokat látjuk; a választás lehetősége, ahogyan reagálunk dolgokra; a választás lehetősége annak, hogy a jövőben jobban figyeljünk;  a választás lehetősége, ahogyan hagyjuk a körülményeinknek meghatározni, kik vagyunk.

10. Mindannyiunknak szüksége van segítségre
Teljesen mindegy, milyen függetlenek vagyunk, az úton valamikor szükségünk lesz segítségre. Ugyanis nem vagyunk immunisak a csalódásokra és szívfájdalomra és néha nem vagyunk elég erősek ahhoz, hogy egyedül felálljunk. Az élet megtanítja nekünk, hogy nem is tehetjük meg egyedül, még ha meg is próbáljuk.

11. Minden ideiglenes
A fájdalom átmeneti. Érzések ideig-óráig tartanak; még a földön lévő időnk is véges, ezért kell a legjobbat kihoznunk ebből a véges időtartamból és próbálni nem hatalmat adni az olyan átmeneti érzelmeknek, amik tönkretehetik az életünket.

12. Semmi sem lehetetlen
Az élet egyrészt bonyolult, másrészt viszont elbűvölő. Egy szempillantásra elénk tárhat csodálatos lehetőséget, amitől megváltozik az életünk. Közelebb hozhat álom munkánkhoz, vagy álom partnerünkhöz. Az életben az álmok valóra válhatnak.

13. Képesség a változásra
Jó, ha van egy térkép, ami megmutatja hogyan kell eljutni majd a céljainkhoz 5-10 év távlatába, de ne kössük röghöz, mert mi magunk is változunk, éppen ezért a céljaink is változhatnak. Az élet megtanít minket arra hogy legyen b, c és d tervünk is.

14. Szembe kell néznünk a félelmeinkkel
Az élet megtanít minket arra, bizonyos esetekben szembenézzünk azokkal a dolgokkal, amik megrémisztenek minket. Elvesztünk valakit, akit szerettünk, elvesztettük a munkánkat, elköltözünk otthonról, … stb. Nem kerülhetjük el a fájdalmat, ezért meg kell tanulnunk szembenézni vele és elsétálni tőle.

15. Szeretnünk kell azt, akik vagyunk

Ha kicsit könnyebbé akarjuk tenni az életünket, akkor el kell fogadnunk magunkat olyannak, amilyenek vagyunk, de pozitív értelemben. Meg kell bocsátanunk magunknak hibáinkat; hinnünk kell magunkban még akkor is, ha a körülöttünk lévők nem hisznek bennünk; meg kell tanulnunk elsétálni azoktól az emberektől, akik nincsenek ránk jó hatással és szeretnünk kell magunkat mindazon okok ellenére, amik miatt nem váltunk olyanná, amilyenekké eredetileg akartunk válni.

Légy türelmes, amíg megérted saját magad

21 dolog, amit csak azok értenek meg, akik szeretnek magányosak lenni

Fotó Christiana Rivers

#követem

Legolvasottabbak

Mi az a 6 ok, ami miatt nem találsz rá a szerelemre?

Annak, hogy egy bizonyos ideig egyedülállóak vagyunk, megvan a maga előnye. Ilyenkor lehet a legjobban fejlődni, kiteljesedni és megtalálni saját magunkat még annak ellenére...

50 legjobb “Jó reggelt” üzenet, hogy megmosolyogtasd

Szóval végre sikerült lekerülnöd a társkereső alkalmazásokról, és most egy kicsit mélyebben megismerkedsz azzal a különleges valakivel. Egy remek "Jó reggelt" szöveg segíthet fenntartani...

Kit szeretnél – kire van igazán szükséged egy párkapcsolatban? Horoszkópod elárulja

Kire van szükséged egy kapcsolatban? Horoszkópod elárulja KOS Ki az, akit te szeretnél: valakit, aki hajlamos időnként igazán erős lenni és alkalmazkodik a vágyaidhoz különösebb noszogatás...

Emlékeztetőül, az erős nőknek is joguk van néha elfáradni

Talán ez megdöbbentő, de vedd tudomásul, hogy az erős nőknek is joga van néha elesni. Whoaa tudom, mire gondolsz. Te vagy a stabil pont; az,...

Horoszkópod elárulja, mit kell tenned 2023-ban

Kos Ne mások kedvében járj, az összes erőforrásod kimerült az elmúlt évben; önmagadért gondoskodva kell szívedet és elmédet feltöltened. Nem kell mindent megtenned, amiért mások...