Kezdőlap Motiváció A múltbéli önmagad legyen a versenytársad, a jövőbeli önmagad pedig legyen a...

A múltbéli önmagad legyen a versenytársad, a jövőbeli önmagad pedig legyen a hősöd

Könnyű azt gondolni, hogy az élet játszmája egy állandóan mások ellen vívott játszma. 

Valójában attól tartunk, hogy a valódi verseny nem rajtunk áll, hanem másokon, akik el tudják venni a munkánkat, a lehetőségeinket, a pénzünket, a párkapcsolatunkat, vagy barátainkat. 

Mintha csak pont ennyi hely lenne a világban és ezeket csak az arra legérdemesebbek tölthetik be. 

Természetesen, soha nem léteztek ezek a helyek. Mert az a feladatunk, hogy egyedileg és megkülönböztetve hozzuk létre őket saját magunk számára.

Nem állsz versenyben a körülötted lévőkkel.

Az egóddal versengsz.

A lustaságoddal versengsz.

A bűneiddel versengsz.

A félelmeddel versengsz.

Saját magad versus saját magad.

Az életed hátralevő részében.

Sok ismeretlen megismerésére van szükség ahhoz, hogy ide elérkezz, de addig hidd el, ne azért legyél szebb, hogy másoktól legyél szebb.

Ne azért legyél gazdagabb, hogy másoktól legyél gazdagabb.

Ne azért legyél szerethetőbb, hogy másokat meggyőzz arról, hogy jobban szeressenek.

Ne azért legyél jobb, hogy másoktól legyél jobb.

Az ilyesfajta egymáshoz való hasonlítgatás mérgező az életünkre nézve. Helytelen erőfeszítésekre késztet és megfojtja a bennünk rejlő lehetőségeket. Ez arra késztet minket, hogy küzdenünk kell a szeretetért, sikerért és jóságért a világban és csak az alapján lehet megkülönböztetni az embereket, hogy személy szerint kit lehet jobbnak tekinteni. 

De egy nap muszáj felébredni ebből és fel kell ismerni hogy azokat a sikereket, szeretetet és jóságot mi teremtjük meg. Ez a miénk, ha hajlandóak vagyunk erre így tekinteni.

És ez a motiváció csak akkor építhető fel, amikor a saját árnyékunkat figyeljük és felhagyunk azzal, hogy más emberek az ellenségeink. 

Az egyetlen mércéje annak, hogy milyen messzire jutottál az életben az az, hogy ki voltál, kivé váltál és kivé válhatsz később. 

Addig, ameddig másokkal harcolsz az úton a csúcs felé, soha nem fogsz nyerni. Mindig lesz valaki, aki vonzóbb, gazdagabb és szerethetőbb, mint te, ezért ez egy vesztes játszma. És nem is igazi mérce.

Az ellenséged az a valaki, aki a legközelebb áll hozzád. Akivel nap, mint nap dulakodsz. Akinek a szemébe nézel minden egyes alkalommal, amikor a tükörben pózolsz. Ez a legkevésbé valószínű és a legmeglepőbb.

De ha hajlandó vagy megállni és elég sokáig nézni, ha hajlandó vagy befejezni a másokkal való versengést és saját magad ura vagy, nem pedig mások rólad alkotott képét figyeled; meg fogod találni a legnagyobb játszmád, ami a legnagyobb inspirációdba fordul át. 

Csak el kell döntened, hogy így legyen.

Lassan megtanulom, hogy ne legyek olyan leértékelő magammal

15 lecke, amit csak tapasztalat útján tanulhatsz meg

Fotó Vinicius Wiesehofer

#követem

Legolvasottabbak

Mi az a 6 ok, ami miatt nem találsz rá a szerelemre?

Annak, hogy egy bizonyos ideig egyedülállóak vagyunk, megvan a maga előnye. Ilyenkor lehet a legjobban fejlődni, kiteljesedni és megtalálni saját magunkat még annak ellenére...

50 legjobb “Jó reggelt” üzenet, hogy megmosolyogtasd

Szóval végre sikerült lekerülnöd a társkereső alkalmazásokról, és most egy kicsit mélyebben megismerkedsz azzal a különleges valakivel. Egy remek "Jó reggelt" szöveg segíthet fenntartani...

Kit szeretnél – kire van igazán szükséged egy párkapcsolatban? Horoszkópod elárulja

Kire van szükséged egy kapcsolatban? Horoszkópod elárulja KOS Ki az, akit te szeretnél: valakit, aki hajlamos időnként igazán erős lenni és alkalmazkodik a vágyaidhoz különösebb noszogatás...

Emlékeztetőül, az erős nőknek is joguk van néha elfáradni

Talán ez megdöbbentő, de vedd tudomásul, hogy az erős nőknek is joga van néha elesni. Whoaa tudom, mire gondolsz. Te vagy a stabil pont; az,...

Horoszkópod elárulja, mit kell tenned 2023-ban

Kos Ne mások kedvében járj, az összes erőforrásod kimerült az elmúlt évben; önmagadért gondoskodva kell szívedet és elmédet feltöltened. Nem kell mindent megtenned, amiért mások...